Σε επιτροπή για τη βιομηχανική παραγωγή κεραμικών ο Ξενοφώντας Σπηλιώτης

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ -ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 15:55

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος γνωστοποιήθηκε ο ορισμός του Δρα Ξενοφώντα Σπηλιώτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεγάλη εμπειρία και ερευνητικό έργο, ως εκπροσώπου-εμπειρογνώμονα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

(ΥΠΕΝ), για τη συμμετοχή του στην Τεχνική Ομάδα Εργασίας (Τ.Ο.Ε.) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο την αναθεώρηση του Κειμένου Αναφοράς για τη βιομηχανική παραγωγή κεραμικών.
Ο εν λόγω ορισμός έρχεται ως επιστέγασμα του επιστημονικού έργου του καθ. Ξεν. Σπηλιώτη και των δραστηριοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου που ηγείται, τόσο σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων ως δευτερογενών πρώτων υλών, όσο και θέματα κυκλικής οικονομίας και βιομηχανικής συμβίωσης. Η δράση του κ. Σπηλιώτη είναι αξιόλογη μεταξύ άλλων, στα πεδία της τεχνολογίας δομικών υλικών με έμφαση στα δομικά κεραμικά υλικά, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων ως δευτερογενών πρώτων υλών, κυκλικής οικονομίας και βιομηχανικής συμβίωσης.
Επισημαίνεται ότι το επιστημονικό και ερευνητικό έργο του καθηγητή στο νεοσύστατο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λάρισα, είναι αναγνωρισμένα, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ευρύτερα. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία έχει υιοθετήσει και έχει αναρτήσει ως καλές πρακτικές, ερευνητικά αποτελέσματα της ομάδας του κ. Ξ. Σπηλιώτη, που αφορούν στη διαχείριση στερεών υπολειμμάτων ως δευτερογενών πρώτων υλών στην κεραμική βιομηχανία.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η συμμετοχή στις Τεχνικές Ομάδες Εργασίας για την αναθεώρηση κειμένων αναφοράς έχει τεράστια σημασία, διότι επιτρέπει στα κράτη μέλη να εκφράσουν απόψεις επί των τελευταίων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων για συγκεκριμένες παραγωγικές διαδικασίες, με γνώμονα την υιοθέτηση νέων ορίων παραγωγής ρύπων, νέων τεχνικών παραγωγής και πιο σύγχρονων όρων περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Οι αναθεωρήσεις αυτές επαναλαμβάνονται κάθε 7 – 10 έτη, με σκοπό να συμπεριλάβουν όλες τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν αποτυπωθεί μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Η σημαντικότητα της τωρινής αναθεώρησης του Κειμένου Αναφοράς για τη βιομηχανική παραγωγή κεραμικών, έχει να κάνει κυρίως με την ενσωμάτωση λογικών κυκλικής οικονομίας και αξιοποίησης δευτερογενών πόρων στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass