Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως

ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 17:30

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως, στον Σταθμό Φαρσάλων, παρουσία επισήμων και αρκετών πιστών από τον οικισμό και όλη την επαρχία.

Την παραμονή της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, στη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αναλήψεως του Κυρίου Σταθμού Φαρσάλων.
Στη συγκεκριμένη γιορτή γιορτάζουμε την Ανάληψη του Χριστού στους ουρανούς που έγινε στο όρος των Ελαιών, εκεί που ο Κύριος συζητούσε με τη μητέρα του τη Θεοτόκο και με τους μαθητές του. Η ανάληψη έγινε 40 ημέρες μετά την Ανάσταση, πριν από τη σταύρωσή του ο Κύριος είχε πει, ότι πρέπει να φύγει στον ουρανό για να έρθει μετά ο παράκλητος το Άγιο Πνεύμα για να καθοδηγεί τους μαθητές όλους όσοι μετέχουν στην εκκλησία μέχρι και σήμερα έως και τη συντέλεια του κόσμου.
Στον εσπερινό επίσης παρευρέθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς καθώς και αρκετοί πολίτες.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προαύλειο χώρο του ναού υπάρχει το μνημείο των 20 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Ιταλούς στις 30 Μαρτίου 1943.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass