«Αυτά κάναμε εμείς. Εσείς;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 15:46

«Παραδώσαμε έναν Δήμο υπόδειγμα με μηδενικές οφειλές, αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ τα εγκεκριμένα, συμβασιοποιημένα έργα μας αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 80.000.000 ευρώ…».


Λίγες λέξεις και ένα νούμερο ως «προμετωπίδα» απάντησης του Συνδυασμού «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών, στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου κ. Ν. Μητσογιάννη, που φιλοξενήθηκε στο χθεσινό φύλλο της «Ε».
Η ανακοίνωση-απάντηση:
«Απέλπιδες προσπάθειες καταβάλλει η Δημοτική Αρχή να πείσει για τις προθέσεις της σχετικά με την ελάφρυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων και των κοινωνικών ομάδων.
Απέλπιδες προσπάθειες του αντιδημάρχου κ. Μητσογιάννη, που στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας από την παράταξή μας αναφέρεται, έτσι γενικά και αόριστα σε μια διαδικασία απαλλαγών που βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα δεν την έχουμε πληροφορηθεί.
Ίσως απειρία, ίσως έλλειψη ευθύνης, ίσως κουτοπονηριά... θα δείξει.
Αναλώνεται στο μακροσκελές κείμενό του στο τι πράξαμε ΕΜΕΙΣ ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 9 χρόνια, μη αντιλαμβανόμενος ότι η δική τους παράταξη έχει την ευθύνη διαχείρισης των κοινών, δεν είναι πλέον αντιπολίτευση, καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν και να υλοποιήσουν προτάσεις με σκοπό τη στήριξη των παραγωγικών και επαγγελματικών τομέων του Δήμου μας και τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.
Αναφέρεται με περίσσευμα θράσους, σε μια δεκαετία (2010-2019), όπου η τοπική αυτοδιοίκηση είχε πληγεί βάναυσα.
Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής κυβέρνησης δεν είχαν μειωθεί οι κρατικές επιχορηγήσεις κατά 70%, ενώ όλοι οι Δήμοι -όχι μόνο ο Δήμος Τεμπών- με ελάχιστους πόρους κράτησαν δυνατούς δεσμούς με τους δημότες.
Σ´ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, που δεν ήταν μόνο οικονομική, καταφέραμε τη διοικητική συνένωση 4 Καποδιστριακών Δήμων και της ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων αφενός και αφετέρου σταθήκαμε αρωγοί της κοινωνίας και κατ´ επέκταση της κοινωνικής συνοχής.
Διατηρήσαμε τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στα χαμηλότερα επίπεδα χρέωσης, όπως και τα τέλη ύδρευσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ υπήρχε ειδικό τιμολόγιο χρέωσης σε κτηνοτρόφους και άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Εξοφλήσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠ.ΕΣ.
Προβήκαμε στις μειώσεις τελών κατά 60% της καλυπτόμενης επιφάνειας των επιχειρήσεων άνω των 1.000 τ.μ., μιας και η ΒΙΠΕ βρίσκεται στα διοικητικά μας όρια, στηρίζοντας μ´ αυτόν τον τρόπο έμμεσα θέσεις εργασίας.
Στηρίξαμε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.
Παραδώσαμε έναν Δήμο υπόδειγμα με μηδενικές οφειλές, αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ τα εγκεκριμένα, συμβασιοποιημένα έργα μας αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 80.000.000 ευρώ. κε αντιδήμαρχε των Οικονομικών.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΤ, αρέσκεστε να χρησιμοποιείτε νούμερα χάριν εντυπωσιασμού, αδιαφορώντας ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με υποχρεώσεις αλλά και απαιτήσεις.
Αποκρύπτετε επιμελώς τη συνεισφορά της ΔΕΥΑΤ στον Δήμο με το ποσό του 1,2 εκατ. €, ποσό που προκύπτει τόσο με την ανάληψη υποχρεώσεων κατά τη συνένωσή της, όσο και με την απόδοση των εσόδων προς τον Δήμο, κρατώντας ένα ποσοστό της τάξης του 10%.
Επίσης, επιλεκτικά γίνεται αναφορά στις οφειλές της χωρίς να αναφέρονται οι απαιτήσεις της.
Επιμένουμε λοιπόν στη μείωση 30% των τελών άρδευσης στις εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες ιδιαίτερα των περιοχών του Δήμου όπου επλήγησαν δενδροκαλλιέργειες, δίνοντας μηδενική παραγωγή και εισόδημα τα τελευταία 3 χρόνια.
Είτε σας αρέσει, είτε όχι κύριοι της Δημοτικής αρχής έχετε ευθύνη για τον εμπαιγμό των αμυγδαλοπαραγωγών με την αποζημίωση των 80€/στρέμμα.
Και εσείς κε αντιδήμαρχε που «γνωρίζετε» τι σημαίνει χωράφι και μόχθος και ως εκ τούτου δικαίωμα να ομιλεί, έχετε μεγαλύτερη ευθύνη για την ολιγωρία και τους ανύπαρκτους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, εκτός και αν δεν θέλετε να στεναχωρήσετε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass