Ο πολιτισμός δεν στάθμευσε στην οδό Μαρτάλη...

ΠΟΛΥΩΡΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΩΝ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ -ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 15:01

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Μόνο ευχάριστη δεν αποδεικνύεται η αναμονή των επαγγελματιών αυτοκινητιστών στη Λάρισα πριν περάσουν Τελωνείο από ή για χώρες εκτός Ε.Ε.

Τόσο για τους ίδιους τους οδηγούς όσο και για την περιοχή οι συνθήκες είναι επιβαρυντικές και αυτό αποδεικνύεται από την εικόνα...
Η οδός Μαρτάλη είναι ο δρόμος που βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας. Οδός διπλής κατεύθυνσης, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Τελωνείο της περιοχής, ενώ τέμνει την παράπλευρη της οδού Φαρσάλων. Το ένα ρεύμα του δρόμου, εδώ και πολλά χρόνια, είναι συνήθως κατειλημμένο από μεγάλα φορτηγά. Πρόκειται για οχήματα που είναι σε αναμονή για να «κάνουν» τελωνείο, όπως αναφέρεται στη γλώσσα των επαγγελματιών.

Είναι φορτηγά που ήρθαν να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν στη Λάρισα αφού έχουν ως προορισμό ή αφετηρία κάποια τρίτη χώρα (για παράδειγμα Τουρκία, Ρωσία, κ.ά.).
Όση ώρα απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να σφραγιστούν ή να ξεσφραγιστούν τα οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν εκεί κοντά. Το πρόβλημα όμως είναι πως φεύγοντας ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια με αποτέλεσμα τόσο η εικόνα να είναι άσχημη όσο και η δυσοσμία έντονη.
Οι οδηγοί που αναμένουν στο σημείο είναι τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαποί.

«Είναι ένα ζήτημα που έχουμε συζητήσει με τον δήμαρχο και είπαμε πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση γιατί απασχολεί τον κλάδο αλλά και την πόλη εδώ και χρόνια» εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Φορτηγών Δ.Χ. νομού Λάρισας, κ. Δημήτρης Μπομπότης. «Οι επαγγελματίες οδηγοί κατά την αναμονή τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιμένουν αρκετές ώρες ίσως και να βγάλουν τη νύχτα εκεί» μας πληροφορεί ο κ. Μπομπότης και προσθέτει: «Η τουαλέτα είναι μια βασική ανάγκη που θα πρέπει να καλυφθεί γιατί μιλάμε για εργαζόμενους που είναι συνέχεια στον δρόμο». Για την εικόνα της περιοχής όμως με τα σκουπίδια ξεκαθαρίζει: «Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει. Μερίδα οδηγών δεν σέβεται ούτε το περιβάλλον αλλά ούτε και τους κατοίκους της πόλης μας. Εμείς πάντα το πρώτο που λέμε είναι να φροντίζουμε για τα απορρίμματά μας ως επαγγελματίες για να δίνουμε το καλό παράδειγμα» καταλήγει.
Η κατάσταση της οδού Μαρτάλη μιλάει πάντως από τις εικόνες. Εκατοντάδες πεταμένα πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, χαρτιά υγείας και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονται τόσο στο κομμάτι του -κατά τρόπον τινά- πεζοδρομίου όσο και στον περιφραγμένο χώρο του ΟΣΕ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass