Ξύπνησαν μνήμες από την αεροπορική τραγωδία του 1984

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 15:02

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε χθες Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων Παντελή Παρασκευά Σμηναγού (Ι) και Στέφανου Σαρρή Υποσμηναγού (Ι),

οι οποίοι στις 2 Μαΐου 1984 κατέπεσαν σε χαράδρα του Κισσάβου, στη θέση «Διαβολόρεμα» Ανατολής, με αεροσκάφος F4 PHANTOM της 337 Μοίρας, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λάρισας.
Στο μνημείο, που ανεγέρθηκε το 2018 στον επαρχιακό δρόμο Ανατολής – Μεγαλοβρύσου, μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σ’ αυτό, παρέστη σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας, η οποία διοργάνωσε τη σεμνή τελετή, ήτοι ο πρόεδρος Αθανάσιος Μαργαρίτης, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Καπετάνος, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Κωνσταντινίδης κι ο ταμίας Βασίλειος Παπαδόπουλος. Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος (Ι) Γρηγόριος Θεοχαρίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Κακατάτσης, ο διοικητής της 337 Μοίρας Αντισμήναρχος (Ι) Χρήστος Γκόρλας και αξιωματικοί του ΑΤΑ και της 110 ΠΜ. Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Λάρισας Αθανάσιος Μαργαρίτης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ) Παύλος Μεχτερίδης, ο εκπρόσωπος της ΣΣΑΣ (ΣΤΥΑ) Βασίλειος Παπαδόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγιάς Πέτρος Μπαρμπέρης.
Στην επιμνημόσυνη δέηση, που τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, παρευρέθηκαν επίσης η αδελφή του αείμνηστου Στέφανου Σαρρή, Σούζη Σαρρή, πλήθος απόστρατων αξιωματικών που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας, καθώς κι ο απόστρατος αξιωματικός Γρηγόρης Καλαγιάς, ο οποίος έχει πετάξει με τον ίδιο τύπο αεροσκαφών και κάθε χρόνο μεριμνά για τη μνήμη των πεσόντων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass