Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητές ανθοπαραγωγοί 4.000 φυτών

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 15:08

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Εποχικά ανθοκομικά φυτά σε παρτέρια της Κεντρικής πλατείας της Αγιάς φύτευσαν την Παρασκευή μαθητές της τάξης Μαθητείας,

καθώς και των υπόλοιπων τάξεων, του τοπικού Επαγγελματικού Λυκείου, παρουσία καθηγητών τους και σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς. Παράλληλα, διέθεσαν δωρεάν μεγάλο αριθμό και ποικιλία ανθοκομικών κι αρωματικών φυτών (πετούνιες, γαρύφαλλα, κατιφέδες, βασιλικούς κ.ά.) σε πολίτες στο κέντρο της κωμόπολης.
Όπως μας ανέφερε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Νίκος Σταφύλης «Η παραγωγή των περίπου 4.000 φυτών έγινε στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του σχολείου την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”, με την υποστήριξη του Δήμου Αγιάς και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας “NOESIS”. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναδειχθεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας και συνεργασίας των μαθητών, τόσο στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων, όσο και στην προώθηση και εμπορία των αγαθών στους καταναλωτές.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η σύνδεση των επαγγελματικών σπουδών τους με την αγορά εργασίας και αποκομίστηκαν ανάλογα ερεθίσματα για επαγγέλματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο οποίος καλύπτει μια εκ των βασικών αναγκών του ανθρώπου, που είναι η διατροφή. Η παραγωγή των φυτών συνέπεσε με την αναστολή λειτουργίας της μαθητείας και της σχολικής μονάδας λόγω κορονοϊού κι αυτό δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στις καλλιεργητικές φροντίδες των φυτών, πότισμα, ρύθμιση θερμοκρασιών κι άλλες, οι οποίες ξεπεράστηκαν από την αγάπη και τον ζήλο των εμπλεκομένων μαθητών και καθηγητών».
«Αξίζει να σημειώσουμε» επισήμανε ο κ. Σταφύλης «ότι το σχολείο μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω κορονοϊού, έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες, ενώ άλλες έχει ήδη προγραμματίσει για το μέλλον προς πολλές κατευθύνσεις που αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εξοπλισμό εργαστηρίων, ενημερωτικών εκδηλώσεων σε θέματα πολιτιστικά, αγωγής υγείας, επαγγελματικών κλαδικών εκδηλώσεων και ούτω καθεξής.

Στήριξε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία την περίοδο αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας με συμμετοχή των καθηγητών 95% στην ασύγχρονη και 90% στη σύγχρονη διδασκαλία προσφέροντας τόσο γνωστική, όσο και ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές».
«Στην όλη προσπάθεια και στον αγώνα της εκπαιδευτικής μας κοινότητας» τόνισε «έχουμε αρωγό και σύμμαχο τον Δήμο Αγιάς και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Μπαρμπέρη Πέτρο, ο οποίος ήταν παρών στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν άψογη, ευέλικτη και αποτελεσματική συνεργασία σε καθημερινή βάση, πέρα και πάνω από δημοσιοϋπαλληλικά ωράρια και τυπικότητες, η οποία οδηγεί στην επίλυση καθημερινών μικρών ή μεγάλων προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου κι άπτονται της ασφάλειας και προστασίας των μαθητών μας και της δημιουργίας των προϋποθέσεων για ευχάριστο, φιλικό, ασφαλές, ανθρώπινο κλίμα και μαθησιακό περιβάλλον.

Τέλος, το σχολείο μας έχει δείξει δείγματα γραφής για τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο σε πολλά επίπεδα με βάση και τις επιτυχίες των αποφοίτων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θα συνεχίσει σθεναρά να προσφέρει την επαγγελματική του γνώση κι εμπειρία και θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της περιοχής».