Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 15:21

Σύσκεψη ΕΚΛ για τα εργασιακά

Σύσκεψη οργανώνει η Διοίκηση του ΕΚΝΛ αύριο Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν

οι «αντεργατικές ρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και οι τρόποι αντίδρασής τους». Το ΕΚΛ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή όλων ενώ σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:
«Η προηγούμενη περίοδος των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού συνοδεύτηκε με πραγματική πλημμύρα αντεργατικών ρυθμίσεων από την πλευρά της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων. Έδωσε το σύνθημα για την πλήρη απελευθέρωση της ασύδοτης δράσης της εργοδοσίας, εντείνοντας ακόμη παραπέρα την εκμετάλλευση.
Όλα αυτά και όσα θα ακολουθήσουν είναι το όχημα για φορτωθεί ξανά στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού τα βάρη, το κόστος από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση. Απέναντι σε όλα αυτά δεν σιωπήσαμε και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή. «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία».
Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στο νέο αντεργατικό τσουνάμι, οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση, διεκδικούμε την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.
Απαιτούμε:
Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
Εισόδημα για όλους.
Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Σε καλούμε να πάρεις μέρος ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, συζητώντας την πείρα αυτής της περιόδου, αλλά και στην οργάνωση του αγώνα με τη συμμετοχή σου στην πλατιά σύσκεψη που οργανώνει η Διοίκηση του ΕΚΝΛ την Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο».

Ψήφισμα για το χύμα τσίπουρο zητά η ΛΑ.ΣΥ.

Με πρόταση ψηφίσματος την οποία υπογράφουν οι 4 περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, ζητούν την «ανεμπόδιστη απόσταξη και διάθεση του χύμα τσίπουρου».
Αναφέρουν συγκεκριμένα στην πρότασή τους: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ., που πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας την πολιτική της Ε.Ε., με την οποία στερεί ουσιαστικά στους διήμερους αποσταγματοποιούς αμπελουργούς να διαθέτουν το παραδοσιακό χύμα τσίπουρο στην κατανάλωση, με την τιμωρία μεγάλων προστίμων, ενισχύοντας έτσι τους μεγάλους ποτοβιομήχανους.
Το χύμα παραδοσιακό τσίπουρο και η διαδικασία απόσταξής του σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας (Τύρναβος, Βόλος, Τσαριτσάνη, Καρδίτσα, κ.ά.) αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για εκατοντάδες αμπελουργούς και στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς εδώ και δεκάδες χρόνια. Αν χαθεί αυτή η παραγωγική διαδικασία από τα χέρια των αμπελουργών, χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων κινδυνεύουν με εγκατάλειψη και στην περιοχή μας, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό οινοποιήσιμων αμπελιών από οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας και θα οδηγήσει στον αφανισμό τους αμπελουργούς, συρρικνώνοντας κι άλλο το πενιχρό αγροτικό τους εισόδημα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στέκεται αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των αγροτικών συλλόγων και των συλλόγων αμβυκούχων της Θεσσαλίας και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυθαίρετες απαγορεύσεις και να τροποποιήσει τον τεχνικό φάκελο των γεωγραφικών ενδείξεων τσίπουρου - τσικουδιάς με βάση τις γενικές κατευθύνσεις, για να συμπεριληφθεί και το χύμα παραδοσιακό τσίπουρο των «καζανάδων», ώστε να μπορούν να αποστάξουν και να διαθέσουν ανεμπόδιστα το παραδοσιακό προϊόν τους».

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο φράγμα Λογγά

Σε παρεμβάσεις ύψους 100.000 ευρώ για την αναβάθμιση του φράγματος Λογγά στην Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και το επόμενο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογράφει τη σύμβαση του έργου. Το φράγμα βρίσκεται στη θέση «Σαρακατσαναίικα» σε απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου από το Δημοτικό Διαμέρισμα Λογγά του Δήμου Τυμφαίων Νομού Τρικάλων. Το φράγμα κατασκευάστηκε με σκοπό τη συγκέντρωση νερού για αξιοποίησή του στην άρδευση των εκτεταμένων καλλιεργειών της περιοχής των οικισμών Λογγά, Αχελινάδας, Μαυρελίου, Γερακαρίου, Φωτεινού, Κονισκού, Φλαμπουρεσίου και Καλλιθέας. Προβλέπονται εργασίες συντήρησης και επισκευής του φράγματος.

Εκλογές Σαρακατσαναίων στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο», καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του, στην οδό Λαμίας 95 στα Φάρσαλα. Αντικείμενο της γενικής συνέλευσης είναι ο απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, η διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η κατάθεση υποψηφιοτήτων, έως την Κυριακή 7 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6983-783.965.

Παρακλήσεις στον Αγιο Λουκά τον ιατρό

Τις Τρίτες 2 και 9 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα θα ψάλλεται στον Άγιο Αχίλλιο η Παράκληση στον Αγιο Λουκά τον ιατρό και θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του που φυλάσσεται στον ναό.

Λειτουργίες στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί Λουτρό

Στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί Λουτρό Αιγάνης θα τελεστούν θείες λειτουργίες ως εξής: Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και μετά θα διαβαστούν τα τρισάγια των κεκοιμημένων υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών. Την Κυριακή 7 Ιουνίου της Πεντηκοστής θα τελεστεί το πρωί Θεία Λειτουργία. Τη Δευτέρα 8 του μήνα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία το πρωί. Επίσης θα τελούνται θείες λειτουργίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Κυριακή και μεγάλων εορτών.

Δρομολόγια ΚΤΕΛ για τα παράλια του Αγ. Πνεύματος

Εκτακτα δρομολόγια προς Πλαταμώνα και Αγιόκαμπο, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουνίου), θα εκτελέσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Λάρισα- Πλαταμώνας: 11.30, 13.00, 14.30, 19.00
-Πλαταμώνας-Λάρισα: 12.40, 15.40, 18.10, 20.10
-Πόροι-Λάρισα: 12.30, 15.30, 18.00, 20.00
-Λάρισα-Αγιόκαμπος-Βελίκα: 11.00, 14.30, 17.00
-Βελίκα-Αγιόκαμπος-Λάρισα: 13.00, 16.00, 19.00.

«Η θεολογία του σώματος»: e-σεμινάριο Θεολόγων Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος
Mε αφορμή τη συζήτηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, διά των συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ01- Θεολόγων Δρ Νικολάου Παύλου και Δρ Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, αντιστοίχως, διοργανώνουν από κοινού ψηφιακό σεμινάριο (webinar) απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ01 των οικείων ΠΕΚΕΣ με θέμα «Η θεολογία του σώματος» μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 (18.30-21.00), θέμα που επιλέχθηκε με αφορμή τη συζήτηση για την ένταξη στο σχολείο του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομος Σταμούλης. Παρεμβάσεις για τη σχολική χρήση του θέματος θα γίνουν από τον κεντρικό ομιλητή και από τους Συντονιστές Θεολόγων, σε σχέση τόσο με τις σχετικές θεματικές ενότητες του (παλαιού και νέου) προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών (π.χ. Γ’ Λυκείου, Δ.Ε. 11 του παλαιού βιβλίου για τις διαφυλικές σχέσεις, Β’ Λυκείου, 5η Θ.Ε. του φακέλου μαθήματος με βασικό θέμα [Β.Θ] τον Έρωτα), όσο και με την εξαγγελία του Υπ. Παιδείας για την πιλοτική διδασκαλία από τη νέα χρονιά του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος του “Εργαστηρίου Δεξιοτήτων”.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Οργανωτικοί Συντονιστές των οικείων ΠΕΚΕΣ Δρ Βασίλειος Κωτούλας και Δρ Χρίστος Μαρκαντώνης. Μετά την ομιλία του πανεπιστημιακού καθηγητή και τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των Συντονιστών θα ακολουθήσει διάλογος. Για το e–σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Cisco Webex.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο e-σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν και υποβάλλουν τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://docs.google. com/forms/d/1rROXE2hZXe3QrQQeOjNibsLKuIv-i1NL5vSTTrBrRb4/edit
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass