Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρά δυναμικά και γρήγορα το Φυσικό Αέριο στο Συκούριο

Επένδυση από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ 1,18 εκατ. ευρώ *Για τις εργασίες ενημερώθηκε ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 15:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος παίρνει σάρκα και οστά στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών.

Πρόκειται για τη διανομή του φυσικού αέριου στην κωμόπολη. Οι εργασίες διανομής του Φυσικού Αερίου ήδη ξεκίνησαν, προς ικανοποίηση των κατοίκων του Συκουρίου. Τη γρήγορη πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης επισκεπτόμενος το έργο. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής αερίου σε 2.300 μ. από το συνολικό μήκος 3.300 μ. του πρώτου μέρους του αγωγού.
«Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορονoϊού, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέμεινε πιστή στον προγραμματισμό της εντάσσοντας την περιοχή Συκουρίου στο δίκτυο διανομής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα τροφοδότησης των δημοτικών κτιρίων Συκουρίου και προσφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο ενεργειακή εξοικονόμηση στον Δήμο Τεμπών», τονίζει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.
«Ενημερώθηκα για την πορεία του έργου κατασκευής δικτύου διανομής αερίου στο Συκούριο. Είναι ένα χρήσιμο έργο ουσίας για τους κατοίκους με σημαντικά οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη. Το ενδιαφέρον των κατοίκων είναι ιδιαίτερα έντονο και άρχισαν να κατατίθενται οι πρώτες αιτήσεις σύνδεσης, ώστε να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως δημοτική Αρχή στηρίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ύψους 1,18 εκατ. ευρώ», προσθέτει ο δήμαρχος Τεμπών.

 

Σχετικά Άρθρα