Διαδήλωση από την ΚΝΕ στη Λάρισα ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 15:00

Ενώνοντας τη φωνή της «με τις χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους» η ΚΝΕ της Λάρισας οργάνωσε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχυδρομείου και πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


«Η εικόνα του αστυνομικού με το γόνατο στον λαιμό του θύματος, που πέθανε από ασφυξία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή και τον αποτροπιασμό εκατομμυρίων εργαζόμενων και νέων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», τονίζει η ΚΝΕ της Λάρισας στην ανακοίνωσή της. «Δείχνει τη βαρβαρότητα με την οποία το αστικό κράτος στη «μητρόπολη του καπιταλισμού», στην «πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ», αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους και φτωχούς -όπως ήταν ο Φλόιντ- που ψάχνουν για ένα μεροκάματο. Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Αφροαμερικανού Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και η καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ. Ταυτόχρονα, με την πολιτική τους στις ΗΠΑ, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, τον φασισμό, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ “εταίρο” του ελληνικού λαού, που έχουν μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Ιδιαίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η τεράστια ανεργία και η καλπάζουσα φτώχεια στις ΗΠΑ και διεθνώς αποκαλύπτουν την εγκληματική φύση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο αμερικανικός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, έχουν τη δύναμη να τσακίσουν την επιδίωξη της αστικής τάξης να «βάλει στον γύψο» τα λαϊκά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass