Το ΚΚΕ στο πλευρό των μουσικών που δοκιμάζονται επαγγελματικά

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 15:40

Συνάντηση του βουλευτή Γ. Λαμπρούλη και αντιπροσωπείας του κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα, με τη διοίκηση της Πανθεσσαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Μουσικών, που εκπροσώπησαν ο γραμματέας Στέφανος Βαλάσης

και το μέλος Μαρία Μπέλου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου τα οποία και επιδεινώθηκαν με την πανδημία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Εγινε αναφορά στα 50 ένσημα που χρειάζεται ο μουσικός κάθε χρόνο για να παίρνει το επίδομα, ζητώντας να μειωθούν στα 15, προκειμένου να μπορεί να το παίρνει η πλειοψηφία των μουσικών. Τα σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που πρόεκυψαν από την πανδημία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παίρνουν το επίδομα όλοι οι μουσικοί όσο διαρκεί ο επαγγελματικός αποκλεισμός λόγω πανδημίας. Αναφέρθηκαν στους μουσικούς που δουλεύουν με μπλοκάκι να μην πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές όσο διαρκεί η κρίση χωρίς να χάσουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ζητάμε από τους δήμους και την Περιφέρεια να ενισχυθούν με κάθε τρόπο, προκειμένου να σταθούν όρθιοι και να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμαναν πως είναι γνωστό ότι όλοι οι κλάδοι και γενικότερα των εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού μαστίζονται από την ανεργία ή την περιστασιακή απασχόληση, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει κανόνας.
Η πανδημία του κορονοϊού διόγκωσε στο έπακρο τα προβλήματα αυτών των εργαζομένων καθώς κάθε δραστηριότητα στους τομείς απασχόλησής τους διακόπηκε, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των εργαζομένων να μην έχουν εισόδημα, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα επανέλθει η καλλιτεχνική δραστηριότητα.  Η μεγαλύτερη, δε, μερίδα των δοκιμαζόμενων καλλιτεχνών μουσικών και λοιπών εργαζομένων του Πολιτισμού, δεν έλαβε ούτε καν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στις διεκδικήσεις των σωματείων τους, τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους και υιοθέτησε όπως και σήμερα υιοθετεί τα δίκαια αιτήματα για άμεση λήψη ολόπλευρων και ουσιαστικών μέτρων στήριξης για το σύνολο των εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Το κόμμα μας κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, συνολικά οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass