Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να στηριχθούν οι μικρομαγαζάτορες»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 15:43

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Παρέμβαση με επερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου κάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου με θέμα: «Τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την ουσιαστική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων;».


Ο επικεφαλής κ. Στέλιος Χατζηκράχτης και τα μέλη Μπάσμπα Διαμάντω, Τσικριτσής Αστέριος και Νίκος Μπαντόγιας στην πρότασή τους σημειώνουν:
«Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας από την κυβέρνηση, φάνηκε ξεκάθαρα ότι τη «νύφη» την πληρώνουν οι μικροί και συγκεκριμένα στον τομέα της ιδιωτικής απασχόλησης οι μικρομαγαζάτορες και οι μικροεπιχειρηματίες. Τα «οριζόντια» μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που θεσμοθέτησε προσφέρουν ζεστό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες και ελάχιστα βοηθούν τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν απαντούν αποτελεσματικά στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά μεταθέτουν τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί του επόμενους μήνες; Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου εκφράζει τη συμπαράστασή της στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητά από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.
Συγκεκριμένα:
• Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου, αρχικά για το 2019 και το 2020, με προοπτική την οριστική κατάργησή τους.
• Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές και να καταργήσει τις εισφορές στον κλάδο της υγείας και τα χρέη που αντιστοιχούν σε αυτές.
• Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι τον Σεπτέμβρη.
• Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος, νερού, τηλεφώνου για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού και αναστολή των ρυθμίσεων προς τη ΔΕΗ ή άλλους παρόχους.
• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης - κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη μέχρι το τέλος του χρόνου.
• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από ενοίκια, όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.)
• Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση τελών.
• Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους στην Εφορία και τις τράπεζες.
• Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους και άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών στα δημόσια νοσοκομεία, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας».

Σχετικά Άρθρα