Σύσκεψη για τη χρήση του αιγιαλού

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 15:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Σε νέες βάσεις τίθεται και στον αιγιαλό του Δήμου Τεμπών η χρήση του από πλευράς επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στα παράλια, σχετικά με την έκδοση των αδειών παραχώρησης αιγιαλού, σύμφωνα με τη νεοκδοθείσα Κ.Υ.Α. 47458/15.5.2020.


Για τον λόγο αυτόν με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην έδρα του Δήμου Τεμπών, στο Μακρυχώρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αντλιοστάσιο, προς ενημέρωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα παράλια του Δήμου.
 Η προϊσταμένη και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 47458/15.5.2020 Κ.Υ.Α., που αφορούν στις διαδικασίες έκδοσης των αδειών απλής παραχώρησης αιγιαλού, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (όμοροι), όσο και τη διαδικασία δημοπράτησης παραχώρησης αιγιαλού. Στη συνέχεια έγινε διαλογική συζήτηση και δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις και διευκρινίσεις σε απορίες και ερωτήματα των επαγγελματιών της παραλίας του Δήμου Τεμπών.
Από την πλευρά του Δήμου Τεμπών τονίστηκε ότι οι επαγγελματίες πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την υποβολή αιτήσεων, ώστε να είναι έτοιμοι εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημείωσε: «Συναισθανόμενοι την αγωνία των επαγγελματιών μας για την πορεία της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιήσαμε τη συγκεκριμένη σύσκεψη, ώστε οι επαγγελματίες να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις διαδικασίες χορήγησης χρήσης αιγιαλού όπως αυτές προβλέπονται στη νεοεκδοθείσα Κ.Υ.Α. 47458/15.5.2020.
Εκ μέρους του Δήμου Τεμπών διατηρούμε στην παραλία και όχι μόνο, σε υψηλό επίπεδο της υπηρεσίες μας. Καλούμε όλους να προτιμήσουν αυτό το καλοκαίρι τα παράλια του Δήμου Τεμπών, για να απολαύσουν καθαρή θάλασσα, καθαρή παραλία, πολύ προσιτές τιμές και υψηλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών από τους επαγγελματίες μας».
Τέλος, να θυμίσω ότι τρεις Γαλάζιες Σημαίες για φέτος ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεaία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βραβεύτηκε με τρεις Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων και οι τρεις θα κυματίζουν στα παράλια του Δήμου Τεμπών. Σας περιμένουμε όλο το καλοκαίρι», κατέληξε ο κ. Γ. Μανώλης.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Αθανασία Γκάλφα, η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τεμπών κ. Μαίρη Σαρμαντά, υπάλληλοι των δύο Υπηρεσιών και επαγγελματίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass