«Περιμένοντας τη 13η σύνταξη και τα έξοδα κηδείας…»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 16:17

Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς εκατοντάδες συνταξιούχοι στον νομό Λάρισας, δεν μπορούν να λάβουν τη 13η σύνταξη που δικαιούνται, ενώ εκατοντάδες ακόμη ταλαιπωρούνται, καθώς μένουν στα συρτάρια του ΟΓΑ ακαθάριστες χιλιάδες υποθέσεις για την καταβολή εξόδων κηδείας των οικείων τους, τονίζοντας τα εξής:
«Πάνω από εκατό χιλιάδες συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες στον νομό Λάρισας, αν και δικαιούνται από πέρυσι ακόμη τη λεγόμενη 13η σύνταξη, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρ. 120 του ν. 4611/19, δυστυχώς δεν έχουν δει μέχρι σήμερα τα ποσά αυτά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.


Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με σειρά σχετικών επιστολών του ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου και τη χορήγηση των χρημάτων που δικαιούνται, ύψους περίπου 60.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, εξαιτίας του «Νόμου Κατρούγκαλου» 46.752 αιτήσεις του ΟΓΑ για έξοδα κηδείας, ύψους 37.401.600 ευρώ, δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμη, και όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι, «ταξίδεψαν» από υποκαταστήματα στο κέντρο, γυρίζοντας πάλι πίσω, προκειμένου να τύχουν επεξεργασίας και έκδοσης.
Να σημειωθεί ότι απάντηση για τη 13η σύνταξη δεν έχει δοθεί από πλευράς υπουργείου ακόμη και σε διά ζώσης ερωτήσεις του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, η πληρωμή των εξόδων κηδείας, που είναι κυρίαρχο θέμα ηθικής τάξης και στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας, αποτελεί τεχνικά, μια σχετικά εύκολη διαδικασία, αν υπάρξει ο αναμενόμενος εξορθολογισμός και ψηφιοποίηση του συστήματος, που θα καταχωρεί απλώς τα στοιχεία σε ένα πρόγραμμα.
Δυστυχώς η παρακαταθήκη του «ν. Κατρούγκαλου» φαίνεται να «χτυπά» και την παρούσα διακυβέρνηση, από τη στιγμή που δεν πληρώνονται ούτε συντάξεις, ούτε …κηδείες.
Ζητώ από τον κ. Υπουργό να απαντήσει πότε προτίθεται να χορηγήσει τη λεγόμενη 13η σύνταξη καθώς και να καταβάλει τα έξοδα κηδείας, για ανθρώπους που χάθηκαν εδώ και τρία και πλέον χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass