Πρόσληψη 21 ανέργων ζητά η Μητρόπολη Λάρισας

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ 1.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2020 20:03 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Ιουν 2020 20:07
Οι 1.000 προσλήψεις στην Εκκλησία  ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης  του Αρχιεπισκόπου με τον υπ. Εσωτερικών Οι 1.000 προσλήψεις στην Εκκλησία ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης του Αρχιεπισκόπου με τον υπ. Εσωτερικών

Επίσκεψη στο Συνοδικό Μέγαρο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να συζητήσουν για τις προσλήψεις 1.000 ανθρώπων σε μητροπόλεις, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.


«Με ιδιαίτερη χαρά σάς υποδεχόμαστε και σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε. Ύστερα από μια διακοπή, ξαναμπαίνουμε στο πρόγραμμα όπου εγκρίνατε 1.000 και πλέον θέσεις για διακονία των ανθρώπων σε μητροπόλεις», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας για να προσθέσει ότι υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν: «Αλλά έχουμε έναν κοινό στόχο, να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο», σχολίασε. Επίσης, έκανε λόγο για το θέμα των Κοιμητηριών, με την επισήμανση πως υπάρχουν δήμαρχοι που θέλουν να κατασχέσουν ακόμη και το παγκάρι των κοιμητηριακών ναών, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και ασεβές.
Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
«Η πατρίδα μας έγινε παράδειγμα στην οικουμένη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και αν δεν υπήρχε η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να δράσει τόσο καλά», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε τη βοήθεια της Εκκλησίας στα συσσίτια. Ανέφερε, ακόμη, ότι σε περίπου 40 μέρες θα αρχίσει το πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από 1.000 άτομα θα εργαστούν στις μητροπόλεις. Για το θέμα των Κοιμητηρίων, ο υπουργός είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί οριστική λύση.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει ζητήσει 21 θέσεις (κυρίως για τα Ιδρύματά της), 8μηνης διάρκειας, όπως άλλωστε προβλέπει και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος Ιουνίου και ελπίδα των παραγόντων της Μητροπόλεως είναι να ικανοποιηθούν από το ΥΠΕΣ όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Αναφορικά με το ζήτημα των παγκαριών των Κοιμητηρίων, τα οποία χειρίζονται αποκλειστικά οι δήμοι, αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων στις Μητροπόλεις ότι θα επιστρέψουν σε αυτές.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass