Εντός 15 ημερών θα καταβάλλονται τα έξοδα κηδείας

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ: ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 15:09

Την άμεση καταβολή των εξόδων κηδείας στους δικαιούχους, με την έκδοση υπουργικής απόφασης εντός του μήνα, προανήγγειλε ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτσης. Το ανέφερε στον βουλευτή Λάρισας κ. Μαξ. Χαρακόπουλο, ο οποίος τον επισκέφτηκε χθες και του έθεσε το συγκεκριμένο θέμα.


«Μια παθογένεια δεκαετιών, αυτή των χρόνιων καθυστερήσεων στην καταβολή των εξόδων κηδείας, ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε σε ένταση από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους βρίσκει τη λύση του. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εργασίας για την ευαισθησία που έδειξε στο ιδιαίτερο θέμα που του έθεσα και τα άμεσα αντανακλαστικά του, καθώς όπως με διαβεβαίωσε, μέχρι τέλος του μήνα θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό μόλις έγινε κοινωνός του προβλήματος από εύλογες διαμαρτυρίες συγγενών θανόντων, εξήρε την παρέμβαση του υπουργείου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Με την απλοποίηση της διαδικασίας για τη χορήγηση εξόδων κηδείας μέσω της υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, τα έξοδα θα καταβάλλονται πλέον εντός 15 ημερών.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «πρόκειται για μια παρέμβαση ιδιαιτέρως ευεργετική για τους εναπομείναντες συζύγους ή συγγενείς των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, οι οποίοι με μία και μόνο ηλεκτρονική αίτηση πλέον θα λαμβάνουν άμεσα το ποσό των εξόδων κηδείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Τελειώνει, έτσι, η πολυετής αναμονή και η ταλαιπωρία 110 χιλιάδων οικογενειών που κάθε χρόνο χάνουν συγγενικά τους πρόσωπα και, πέραν του πένθους τους, αναμένουν τα έξοδα κηδείας του αποθανόντος».

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο κυβερνητικός βουλευτής μετέφερε στον κ. Βρούτση τα παράπονα συνταξιούχων -και ιδιαίτερα αγροτών- για τη χρόνια παθογένεια των καθυστερήσεων στην έκδοση των συντάξεών τους. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, η ψηφιακή απονομή συντάξεων μέσω του συστήματος “ΑΤΛΑΣ” έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Από 15 Απριλίου 2020 ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης “ΑΤΛΑΣ” μέσω του e-ΕΦΚΑ, ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χειρόγραφης διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτής της πιλοτικής λειτουργίας ξεκίνησαν δύο μεγάλες κατηγορίες αποφάσεων συνταξιοδότησης. Πρόκειται για τις αποφάσεις μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου (χηρείας) και τις αποφάσεις απονομής σύνταξης γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς παράλληλη ασφάλιση. Επελέγη στις πρώτες ψηφιακές απονομές συντάξεων να συμπεριληφθούν οι συντάξεις γήρατος τέως ΟΓΑ προκειμένου να ελαφρυνθεί αυτή η ιδιαιτέρως κοινωνικά ευαίσθητη κατηγορία ασφαλισμένων. Έτσι, πλέον δεν θα χρειάζεται οι αγρότες να μεταβαίνουν στα καταστήματα του ΕΦΚΑ αλλά θα υποβάλλουν την αίτηση συνταξιοδότησής τους ηλεκτρονικά στο e-ΕΦΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass