«Να μην πούμε και το νερό νεράκι»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 16:30

«Εκτός από το ψωμί ψωμάκι, απ’ ό,τι φαίνεται θα πούμε και το νερό νεράκι» αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επισημαίνοντας σχετικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού.

«Η οικονομική κρίση που έρχεται, συνέπεια της υγειονομικής, δυστυχώς φαίνεται να είναι πάρα πολύ σοβαρή και πρόκειται να πλήξει ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Αυτή τη χρονική στιγμή επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ για να προχωρήσει στην προκήρυξη τριών διαγωνισμών ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα) για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των βασικών υποδομών του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (φράγματα και ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνη Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς, αντλιοστάσια). Και ενώ ο Σύλλογος Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές προετοιμάζουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του πόσιμου νερού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί εντέλει η τιμή του νερού για τους καταναλωτές, η κυβέρνηση ανεμίζει περήφανα τη σημαία της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, επικαλούμενη τον υγιή ανταγωνισμό της αγοράς, περιφρονώντας την εβδομηκονταετή τεχνογνωσία και εμπειρία της ΕΥΔΑΠ και χαρακτηρίζοντας ως ιδεοληψίες τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκφράζουν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ένα από τα πιο σκληρά βασανιστήρια είναι το μαρτύριο της δίψας, πιο σκληρό ακόμα και από το μαρτύριο της πείνας. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό υψίστης σημασίας και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό αναφαίρετο και στοιχειώδες δικαίωμα. Ευελπιστώ πως, για άλλη μια φορά, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας θα επιστρατευτούν και θα κάμψουν τις κυνικές βλέψεις της κυβέρνησης. Άλλος ένας αγώνας για τα αυτονόητα. Θα είμαστε εκεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass