Στα νοσοκομεία της Λάρισας περιόδευσε ο Γιώργος Λαμπρούλης

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 18:59

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας, Γ. Λαμπρούλη, περιόδευσε χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη στα Νοσοκομεία της Λάρισας, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό.

Στη συζήτηση με τους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, τα στελέχη του ΚΚΕ και ο βουλευτής, επισήμαναν: Η κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, υπηρετώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου έφερε και ψήφισε μαζί με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ  ένα τρίτο μνημόνιο. Συνεχίζει την περικοπή στη χρηματοδότηση για την Υγεία και τα νοσοκομεία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την επιχειρηματική δράση. Και στα Νοσοκομεία της Λάρισας με πρόσχημα τον "εξορθολογισμό των οικονομικών", τμήματα υπολειτουργούν, υποβαθμίζονται ή βρίσκονται υπό κατάργηση, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζόμενους, η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) συνεχίζει να μη λειτουργεί, αν και κατ΄ επανάληψη έχει ανακοινωθεί ότι σύντομα (!) ολοκληρώνεται…. Η κατάσταση καθημερινά γίνεται δραματική για εργαζομένους και ασθενείς.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της τραγικής κατάστασης της αγανάκτησης και του θυμού εργαζομένων και ασθενών, κατάσταση που πέρα από τις άλλες επιπτώσεις βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Η επίθεση στην Υγεία, στα δικαιώματα των υγειονομικών και των ασθενών, αποτελεί ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ και έχει ως στόχο να ενισχυθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της Υγείας, να φορτωθεί το "κόστος" στη λαϊκή οικογένεια και τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ιδιωτικές κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, ξεκοκαλίζοντας τα Ταμεία και ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους.

 Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή και καμία αναμονή, πολύ περισσότερο αδιαφορία. Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Να απορρίψουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν, για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης. Να προσπεράσουμε τα νέα αναχώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ 2, Λαϊκή Ενότητα Λαφαζάνη.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και επισήμαναν ότι: Είναι καιρός σε αυτές τις εκλογές να μην κάνετε άλλη μια άσφαιρη επιλογή κόμματος που σας υπόσχεται έξοδο από την οικονομική κρίση, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και ανακατανομή εισοδήματος προς όφελος δήθεν του λαού. Στην πραγματικότητα θέλουν να κυβερνήσουν για λογαριασμό της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, των μονοπωλιακών ομίλων και της εξουσίας τους. Σήμερα σας καλούμε να σκεφτείτε και να επιλέξετε εκλογικά, με βάση και την πρόσφατη πείρα σας. Σας καλούμε να τοποθετηθείτε μαχητικά και τέτοια τοποθέτηση στις εκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε αντιλαϊκό μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών. Όλη η ιστορική πορεία έχει δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των αγώνων εξαρτάται κυρίως από το πόσο δυνατό είναι το ΚΚΕ παντού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass