Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4ήμερη αιμοδοσία «Ελπίδας»

* ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ * ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΛΙΟΥΠΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 16:22

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» για την αντιμετώπιση και την  αποτελεσματική κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών για αίμα, τον τρέχοντα μήνα διοργανώνει 4ήμερο αιμοδοσιών, το ακριβές πρόγραμμα των οποίων έχει ως εξής:
-Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στο Κοινοτικό Κατάστημα Δελερίων.


-Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στο Κοινοτικό Κατάστημα Ροδιάς.
-Το Σάββατο 13 Ιουνίου, στον Τύρναβο, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε. και
-Την Κυριακή 14 Ιουνίου, στον Αμπελώνα, στο προαύλιο του πέτρινου Δημαρχείου της πόλης μας.
Τονίζεται -σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου- ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που ακόμα αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, με την πανδημία του κορονοϊού COVID 19, και της μεγαλύτερης σε αριθμό προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών, η αιμοδοσία μας, στην πόλη του Αμπελώνα, θα πραγματοποιηθεί, στον ανοικτό προαύλειο χώρο του πέτρινου Δημαρχείου σε ειδικό στέγαστρο- τέντα που θα εγκατασταθεί εκεί, ιδανικό για τις ανάγκες της αιμοληψίας.
Από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και από ερυθροσταυρίτες εθελοντές του Περιφερειακού παραρτήματος Λάρισας, που για ακόμα μια φορά, δείχνουν έμπρακτα, την ευγενική τους διάθεση, για ανιδιοτελή και εθελοντική προσφορά, συμμετέχοντας στην αιμοδοσία στον Αμπελώνα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο και ασφαλέστερο για τους αιμοδότες τρόπο.
Για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος φρόντισε εγκαίρως να προμηθευτεί όλο το απαραίτητο, για την περίσταση αυτή, υγειονομικό υλικό (γάντια μιας χρήσης, μάσκες και αντισηπτικά υγρά), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν απ’ τους αιμοδότες. Το εν λόγω υλικό το χορήγησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), της οποίας είμαστε μέλος. Για να γίνει η αιμοδοσία αυτή σε ανοιχτό χώρο, όπως γίνονται τώρα όλες σχεδόν οι αιμοδοσίες, ήρθε αρωγός στον σύλλογο «Η Ελπίδα», για ακόμα μία φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Λάρισας, που με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα αναλαμβάνει το κόστος για να στηθεί στο προαύλιο του πέτρινου Δημαρχείου ένα ευρύχωρο στέγαστρο- τέντα, δείχνοντας έτσι, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.  Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. μιλώντας στην «Ε» τόνισαν: «Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, κυρίως, όμως, στους νεότερους σε ηλικία -τώρα που είναι νέοι και υγιείς- να εγκαταλείψουν τις όποιες φοβίες έχουν, τις αναστολές και τις προκαταλήψεις και να γίνουν, τώρα, σήμερα, εθελοντές αιμοδότες! Να νιώσουν τη χαρά και το όμορφο εκείνο συναίσθημα της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Να γίνουν και αυτοί με την ελεύθερη βούλησή τους, μέλη της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα».

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα