Αποκλεισμένο από βορρά το Κόκκινο Νερό

Εντονα παράπονα επαγγελματιών για την καθυστέρηση παράδοσης της γέφυρας των Τεμπών - Ζητούν να τοποθετηθούν πινακίδες στους δρόμους - Ειδικές τιμές για τους Ελληνες παραθεριστές

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 16:40

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Του Κώστα Τσόλα
Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες εστίασης και ιδιοκτήτες καταλυμάτων στο Κόκκινο Νερό, αλλά και ευρύτερα σε Στόμιο, Κουτσουπιά κ.ά. από το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται ουσιαστικά απομονωμένη από τους τουρίστες που έρχονται από τον βορρά, είτε από τη Βόρεια Ελλάδα είτε από τις βαλκανικές χώρες.

Κι αυτό γιατί η μεγάλη γέφυρα των Τεμπών, όπου βρίσκεται  και η διασταύρωση προς τις συγκεκριμένες περιοχές, δεν έχει παραδοθεί σε χρήση ακόμα λόγω εργασιών συντήρησής της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες από τον βορρά, ειδικά οι ξένοι, να μην γνωρίζουν πώς θα πάνε οδικά στο Κόκκινο Νερό και την ευρύτερη περιοχή.
Θα στρίψουν προς Πλαταμώνα, μετά Μεσάγγαλα, από εκεί προς Κουλούρα, Παλαιόπυργο και στη συνέχεια μέσα από το Δέλτα του Πηνειού προς το δρόμο Ομολίου – Στομίου;
 Θα πορευτούν μέσω Αλεξανδρινής προς Στόμιο, με πιθανότερο να χαθούν μέσα στο Δέλτα του Πηνειού και τις καλλιέργειες;
Θα πάρουν τον παράδρομο Πλαταμώνα – Πυργετού και από εκεί προς Παλαιόπυργο συνεχίζοντας την παραπάνω διαδρομή;
Και αν οι επισκέπτες είναι στον αυτοκινητόδρομο; Τότε θα περάσουν τις σήραγγες προς Λάρισα, δεν υπάρχει έξοδος στον Πυργετό, θα βγουν από τον αυτοκινητόδρομο στην έξοδο Ευαγγελισμού, θα πάρουν την παλιά εθνική οδό μέσα από τα Τέμπη (Αγία Παρασκευή) γυρίζοντας πίσω προς βορρά και πριν τη γέφυρα δεξιά προς Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά κ.λπ.
Δηλαδή ένας λαβύρινθος δρόμων χωρίς πινακίδες, οι οποίοι γίνονται επικίνδυνοι ειδικά τις βραδινές ώρες.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουργιάς και Πλατιάς Άμμου κ. Βασίλης Ευθυμίου σημειώνει ότι μέχρι πέρυσι υπήρχε αποκλεισμός από τον αυτοκινητόδρομο και φέτος τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την καθυστέρηση στην παράδοση της γέφυρας των Τεμπών. Για τον λόγο αυτό ο κ. Ευθυμίου ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να τοποθετηθούν πινακίδες στα ελληνικά και λατινικά που θα οδηγούν τους τουρίστες χωρίς πρόβλημα στις συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, αφού, παρά την κρίση του κορονοϊού το Κόκκινο Νερό και η ευρύτερη περιοχή είναι έτοιμη να δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες τηρώντας τους κανόνες υγείας.
Το Κόκκινο Νερό διαθέτει 900 κλίνες σε όλες τις κατηγορίες και οι τιμές ενδεικτικά για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνονται από 20 έως 50 ευρώ τη βραδιά. Και ειδικά για τους Έλληνες τουρίστες οι τιμές είναι ακόμα πιο προσιτές. Σε προσιτές τιμές είναι επίσης και οι προσφερόμενες υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης, αφού η νυχτερινή ζωή στο Κόκκινο Νερό είναι έντονη. Τα τελευταία χρόνια το επισκέπτονται τουρίστες από την Πολωνία, ενώ άρχισαν οι επισκέψεις τουριστών και από τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass