«Φως στο τούνελ» για τους πρόσφυγες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ -ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ «ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ»

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 21:08

«Διαφαίνεται να υπάρχουν λύσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με τις εξώσεις των προσφύγων

του προγράμματος «Εστία», ώστε να μην καταλήξουν στις πλατείες...» ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ, ανακοινώνοντας ότι αύριο Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, προκειμένου να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.
«Πιέζουμε να συντομεύσουν οι διαδικασίες για την έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων τους. Η πλειοψηφία τους επιθυμεί να φύγει από τη χώρα...» τόνισε ο κ. Καλογιάννης, ενώ πρόσθεσε ότι προσεχώς θα έχει συνάντηση και με τον διοικητή της Δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, κ. Απ. Παπαπαρίση.
Απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Λάρισα Μπροστά» κ. Ρένας Καραλαριώτου σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος «Ήλιος» στη Λάρισα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι αποτελεί μία από τις λύσεις που μπορεί να δοθούν για τους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο, αλλά σημείωσε πως «έχει δυσκολίες η εφαρμογή του στην πόλη μας, καθώς ο ΔΟΜ που έχει αναλάβει την υλοποίησή του δεν βρίσκει διαμερίσματα». Την έξωση των προσφύγων από τα σπίτια τους κατήγγειλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Π. Κρίκης, προτείνοντας «να εξασφαλιστεί η συνέχεια της διαμονής τους, με ευθύνη της κυβέρνησης και όχι των ΜΚΟ και να εξετάζεται το άσυλο των προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία».
Πρόταση για συγκρότηση επιτροπής τοπικών φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, Αστυνομία), που θα καταλήξει σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων για το προσφυγικό στη Λάρισα, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Βολές κατά του αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάν. Σάπκα εξαπέλυσε στη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Καραλαριώτου, καταγγέλλοντας ότι είχε αρνητική στάση απέναντι στο αίτημα της παράταξής της να γνωστοποιήσει τα 54 καλλιτεχνικά σύνολα που κατέθεσαν προτάσεις χρηματοδότησής τους στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Σε απάντησή του ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην αμφισβήτηση του έργου της Αντιδημαρχίας από την κ. Καραλαριώτου, ενώ αμφισβήτησε όσα της μεταφέρθηκαν από τη συνάντηση που είχε με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της σχετικά με το θέμα, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων: «Βάλατε στο στόμα μου φράσεις που δεν είπα...
Οι ωφελούμενοι καλλιτέχνες είναι 240 από 54 προτάσεις και τις 54 προτάσεις τις έχετε...» τόνισε ο κ. Σάπκας. Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατατέθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του αντιδημάρχου κ. Πάνου Σάπκα για την υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης στο ΔΩΛ. Αρνητική ήταν η ψήφος των επικεφαλής κ. Βαϊούλη και Κρίκη.ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ «ΠΑΡΚΟ ΕΥΧΩΝ»
Συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Λαρισαίων, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη λειτουργία ή όχι του Παζαριού της Λάρισας και του «Πάρκου των Ευχών», ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Κόλλησε» ο διαγωνισμός για τον περιβάλλοντα χώρου του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, μετά από σχετική ερώτηση της κ. Καραλαριώτου, «λόγω του ότι η Διεθνής Ενωση Αρχιτεκτόνων έχει στείλει φορολογική ενημερότητα αργότερα από την ανάληψη του έργου...», γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.Α.Ε.ΝΟ.Λ.
Ως εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων στις Τακτικές και Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ Νομού Λάρισας Α.Ε.ΝΟ.Λ. ορίστηκε κατά πλειοψηφία ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΑΞΙ» κ. Παν. Γούλας με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Ι. Αλεξούλη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συγκρότηση της «Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας» με τα εξής μέλη: α. Την αντιδήμαρχο Απρίλη Αγορή ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Σωτήριο Βούλγαρη. β. Τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Ξυνοπούλου με αναπληρώτρια τη Μαρία Καμηλαράκη. γ. Την υπάλληλο Κοινωνικής Υπηρεσίας Βασιλική Δοβλατανιώτη με αναπληρώτρια την Κερασία Δαλακώνη. δ. Από την Ενωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου τον Παναγιώτου Ιωάννη. ε. Την εκπρόσωπο τοπικού επαγγελματικού/εμπορικού συλλόγου Τζήκα Καλλιόπη. στ. Την εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου συλλόγου Παπανίκα Ευαγγελία. ζ. Δημότες: τον Σπανό Σταμάτη με αναπληρώτρια τη Φολούλη Στέλλα (ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ) και τη Λιάκου Σοφία (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Λάρισας).
Εξάλλου, χθες το Δημοτικό Συμβούλιο απασχόλησε το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών υποδομών στη Λάρισα, με τον δήμαρχο να δηλώνει πως θα εξεταστεί ένα κτιριολογικό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από προτάσεις των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
Συζητήθηκαν η δημιουργία νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Δημάρχου Αστεριάδη, στη συνοικία της Ανθούπολης (προέκυψε κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων των κατοίκων), η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας και της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλελέρ, που αφορά στην υδροδότηση των οικισμών Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Νίκαιας και Νέων Καρυών, η πρόταση έκδοσης ψηφίσματος στήριξης για τις καθαρίστριες στα σχολεία (133 άτομα, τα οποία προσλαμβάνονται μέσω προγράμματος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ), τα έργα στην οδό Ρούσβελτ, τα προβλήματα με ελλείψεις έργων υποδομής (αγροτικοί δρόμοι κ.ά.) στην Αμυγδαλέα, η έγκριση των όρων σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με τα δύο φιλοζωικά Σωματεία Αnimal Adoptional Larissa και Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας για την παροχή εθελοντικής εργασίας στην περισυλλογή, η σήμανση, η αποπαρασίτωση, ο εμβολιασμός και η προώθηση για υιοθεσία αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαρισαίων κ.ά.                              

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass