«Ζητούν θυσίες για να ξαναλαδωθεί η καπιταλιστική μηχανή»

ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 17:00

«Αποκαλυπτική, όσον αφορά τα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε, ήταν η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε χωριά της Θεσσαλίας, με θέμα την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωτογενή τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Χρησιμοποιούμε τη λέξη «αποκαλυπτική» γιατί κατά τη γνώμη μας η περίοδος που διανύουμε προσφέρεται για σκέψη, για σωστή αξιολόγηση της πείρας, για δράση στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές της πόλης και των χωριών και στη δική μας περιοχή.

Ας μην ξεχνάμε πως ο «νέος εθνικός στόχος» της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων είναι η λεγόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας, καλώντας -το κάθε κόμμα με βάση το επικοινωνιακό του στιλ- σε θυσίες απ’ όλους μας προκειμένου να ξαναλαδωθεί η καπιταλιστική μηχανή, να ξαναμπούνε σε κύκλο ανάπτυξης- κερδοφορίας όλοι εκείνοι που μας κυβερνάνε πραγματικά και εκφράζονται μέσω της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συν αυτώ κομμάτων.
Ας αναρωτηθεί, λοιπόν, ο καθένας και η καθεμιά: ποια ανάπτυξη έχει στο μυαλό του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεται στο «νέο παραγωγικό μοντέλο» που θα στηρίζεται «σε ενώσεις αγροτών και συνεταιρισμούς, σε σύνδεση με την επιχειρηματικότητα»; Επικοινωνιακά, βέβαια, τηρώντας το «αριστερό» του προφίλ, στις κατά τόπους ομιλίες του έπνεε τα μένεα ενάντια «στα οργανωμένα καρτέλ», ενάντια «στην αποσπασματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης». Αλήθεια, σε ποια οργανωμένα καρτέλ αναφέρεται; Μήπως σε αυτά που στήριξε στον κλάδο της αγροκτηνοτροφίας διατηρώντας το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων; Ή μήπως αναφέρεται σε εκείνα τα καρτέλ που στρατηγικά στήριξε, όπως και η ΝΔ, διατηρώντας το αβάσταχτα υψηλό για τους βιοπαλαιστές αγροκτηνοτρόφους κόστος παραγωγής; Κατανοούμε ασφαλώς την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παραμυθιάσει τον ελληνικό λαό, τους αγροτοπαραγωγούς της Θεσσαλίας στην προκειμένη περίπτωση. Πώς αλλιώς θα βρει ξανά τον ζωτικό του χώρο, μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό που σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δίνει τα εύσημα στην κυβέρνηση για τις «επιτυχίες» της, παίρνοντάς τα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως, το βιογραφικό του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό και οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια στον κλάδο της αγροδιατροφής και της κτηνοτροφικής παραγωγής, αυτό το γνωρίζουν καλά… Σήμερα, έχει συγκεντρωθεί σημαντική πείρα στους βιοπαλαιστές της υπαίθρου και στην περιοχή μας. Πρέπει και μπορούνε να την αξιολογήσουν σωστά, να την κουβεντιάσουν συλλογικά μέσα από τα μαζικά όργανα του κινήματός τους, μέσα από αναζωογονημένους, διεκδικητικούς αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες. Να συσπειρωθούν στο πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μπλόκων, που είναι η μεγάλη κατάκτηση για την οργάνωση του αγροτικού κινήματος. Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα υπηρέτες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Καμία εμπιστοσύνη στις αυταπάτες που επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που τάζει «ζεστό χρήμα» προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοδιατροφικού τομέα.  Η ΕΠ Θεσσαλίας καλεί σε πάλη, σε αγώνα, σε προβληματισμό. Είναι γνωστό από την πείρα ότι το ΚΚΕ σταθερά παλεύει σε κάθε πεδίο πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών και κτηνοτρόφων που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα, της νεολαίας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας και τα όπλα μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass