Υποθήκευση ακινήτων χωρίς κανέναν έλεγχο!

*ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΤΟ 82,4% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ *ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ 157 ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 15:25
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και η βουλευτής κ. Ευαγγελία Λιακούλη Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και η βουλευτής κ. Ευαγγελία Λιακούλη

Αποκαλυπτικός ήταν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, σε σχέση με τα ακίνητα που δεσμεύθηκαν με απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου από το Υπερταμείο, για 99 χρόνια, αφού επιβεβαίωσε ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αποτέλεσε πραγματική «βόμβα» για τις επιλογές της πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.


Ο υφυπουργός Οικονομικών πιστοποίησε ότι από τα 10.119 ακίνητα, με εργώδη προσπάθεια του υπουργείου, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα 9.176, ενώ 943 ακίνητα παραμένουν ακόμη μη ταυτοποιημένα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια, ήταν πως από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε 8.339 ακίνητα, δηλαδή ποσοστό 82,40%, ήταν εξαιρετέα, που σημαίνει ότι δεν έπρεπε να υποθηκευτούν εξαρχής, αφού αφορούσαν ακίνητα αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλίτιδας ζώνης, περιοχών NATURA, υδροβιότοπων κ.λπ. σε όλη την επικράτεια!
Από την πλευρά της η βουλευτής Λάρισας τόνισε ότι «η Ιστορία, εκτός από δεινός κριτής, παράλληλα πολλές φορές κραυγάζει ή στην εκκωφαντική της σιωπή καγχάζει, όπως σήμερα». Σημείωσε επίσης πως σε μια εκκωφαντική σημειολογία της ημερομηνίας, σαν σήμερα, στις 19/6/2018, ο κ. Τσακαλώτος δέσμευε τα 10.119 ακίνητα σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, η Ευαγγελία Λιακούλη πρόσθεσε πως «από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να ψελλίζει πως ‘‘σκοπίμως η ηγεσία του Υπ.Οικ. έκανε λάθος, προκειμένου να υπάρχουν πλημμέλειες, που θα ακύρωναν τη διαδικασία από το ΣτΕ (!)’’, ισχυρισμός που ωστόσο καταρρίπτεται πλήρως, καθώς από το Δ’ τμήμα του ΣτΕ και τις αποφάσεις 929 έως 934 αποκαλύφθηκε ότι έγινε παρέμβαση του Υπερταμείου, υπέρ της απόφασης του κ. Τσακαλώτου...».

ΤΑ 157 ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε ό,τι αφορά στα 157 ακίνητα του ν. Λάρισας, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «27 ΚΑΕΚ ήδη εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο ως αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, τμήματα αιγιαλίτιδας ζώνης και περιοχές NATURA, 90 ΚΑΕΚ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε επεξεργασία και απ’ ό,τι φαίνεται και αυτά οδεύουν προς εξαίρεση, γιατί είναι παρόμοιας φύσης με τα ήδη εξαιρεθέντα ακίνητα, ενώ σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα ο έλεγχος συνεχίζεται, καθώς ούτε το ίδιο το Υπ.Οικ. γνωρίζει σήμερα ποια είναι αυτά…».
Στην ερώτηση της Ευαγγελίας Λιακούλη για το ποιος είναι ο περαιτέρω σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αποδέσμευσή τους από το Υπερταμείο, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε την επιστροφή τους στον κατάλληλο χρόνο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, κάτι που ουδέποτε σχεδίασε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass