Εθελοντική αιμοδοσία στους Γόννους

Συμμετείχαν πάνω από 60 αιμοδότες από την περιοχή

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2020 15:07

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα Φωτ.: Δημ. Ζ. Γουγουλιάς

Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας, αλλά και για τις μεγάλες ανάγκες για αίμα

τώρα το καλοκαίρι διοργανώθηκε για τις ανάγκες του από τον Μορφωτικό Σύλλογο – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με το κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κέντρου Υγείας Γόννων. Μάλιστα φέτος εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και πολλών νέων στην ηλικία αιμοδοτών.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις μεταξύ αιμοδοτών, γιατρών και νοσηλευτών. Εκεί προσήλθαν να προσφέρουν το αίμα τους 60 και πλέον εθελοντές αιμοδότες. Ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων λειτουργεί τράπεζα αίματος εδώ και δεκαετίες και συγκεντρώνει αρκετές φιάλες αίματος για τις ανάγκες μελών, συγχωριανών αλλά και για όποιον έχει άμεση ανάγκη. Είναι ενταγμένος στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών του Ε. Κ. Α. και συμμετέχει σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις.
Μιλώντας χθες στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Καραβιδές αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν ή βοήθησαν για την αιμοδοσία σημείωσε: «Κάθε υγιής άνθρωπος, από 18 έως 65 ετών, μπορεί να δώσει αίμα . Είναι μια σύντομη διαδικασία και γίνεται με ασφάλεια. Γίνε και συ εθελοντής αιμοδότης – Σώσε μια ζωή. Μάλιστα όσοι δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα στην τακτική καλοκαιρινή αιμοδοσία μπορούν όταν μπορούν να δώσουν αίμα στο Τμήμα Αιμαοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, για λογαριασμό του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε και με τη συνεργασία των τοπικών συλλόγων και φορέων των Γόννων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass