Κέντρο ψηφιακής φωτογραφίας στα Φάρσαλα

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 18:49

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δημιουργήσει στον νέο αναστηλωμένο Πύργο Καραμίχου έναν χώρο πολιτισμού και ιστορικής γνώσης της νεότερης ιστορίας των Φαρσάλων, με στόχο την επισκεψιμότητα σε ένα αυθεντικό χώρο, εξοπλισμένο με τα αυθεντικά σκεύη του παρελθόντος, καθώς και τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου προσομοίωσης ενός επαρχιακού αστικού αρχοντικού, συλλέγει αρχειακό υλικό.


Συγκεκριμένα παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν τόσο την αστική όσο και την αγροτική ζωή της πόλης στα παλαιότερα χρόνια ή και κάποια αντικείμενα που συνάδουν με τη ζωή σε ένα πυργόσπιτο.
Έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με την απόφαση δημάρχου 201/5958/01-06-2020 που αποτελείται από τους: Χρήστο Μπασαγιάννη, δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ, Άννα Φλωρά, πολιτισμολόγο, ειδική συνεργάτιδα δημάρχου, Ελένη Μήτα, αρχιτέκτονα μηχανικό του Δήμου Φαρσάλων, Κωνσταντίνα Πάτρα φιλόλογο, εθελόντρια.
Η επιτροπή θα καταγράψει, θα αρχειοθετήσει και θα αξιολογήσει το υλικό. Για τον λόγο αυτό παρακαλεί όλους τους κατοίκους του ευρύτερου Δήμου Φαρσάλων, τους φορείς, τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου και όσους κατέχουν υλικό, όπου απεικονίζονται στιγμές από την καθημερινότητα προηγούμενων χρόνων, 19ος και 20ος αι., από γιορτές της πόλης μας και σημαντικές ιστορικές στιγμές να τα προσκομίσουν στον Δήμο. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου 24913-50116, 24913-50142.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass