Ζημιές χιλιάδων ευρώ λόγω διακοπών ρεύματος

«ΝΕΚΡΩΣΑΝ» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ * ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΕΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 21:58

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σε τεχνικές εργασίες στο δίκτυό της προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ σήμερα από τις 8 ως τις 10 το πρωί, σε τμήμα της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα στην Κάτω Σωτηρίτσα, στη Βελίκα, στην Παλιουριά, στην Κουτσουπιά, στο νοτιοανατολικό

τμήμα του Κόκκινου Νερού, στην ενεργειακή Κισσάβου και κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου από τον κόμβο Ποταμιάς ως τον Αγιόκαμπο.
Πρόκειται για το κομμάτι αυτό, το οποίο το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσίασε μεγάλα προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση όλης της περιοχής, με εξαιρετικά δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες για τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το Σάββατο, πριν και κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, το ρεύμα «πηγαινοερχόταν» απότομα στους καταναλωτές, ενώ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ακολούθησε γενικό μπλακ άουτ από την κεντρική τοξωτή γέφυρα του Αγιοκάμπου ως και το Κόκκινο Νερό.
«Ήταν ένα καταστροφικό απόγευμα και μια εξίσου οδυνηρή βραδιά για μας» μας είπε ο επιχειρηματίας Αντώνης Μπεϊνάς που διατηρεί στο Κόκκινο Νερό δύο εστιατόρια κι ένα ξενοδοχείο. Δεν τους έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε φέτος με τα μέτρα κατά της πανδημίας, με τον γενικότερο φόβο των ανθρώπων να κάτσουν με ευκολία κάπου για φαγητό, με τον αλλοπρόσαλλο καιρό, με τη μη προσέλευση τουριστών, Πολωνών κυρίως και κάποιων Βαλκάνιων που προτιμούσαν τα τελευταία χρόνια την περιοχή και της έδιναν ζωή, ή ακόμη και με τον αποκλεισμό από την ΠΑΘΕ, από τη μια λόγω της μη ύπαρξης κόμβου για την παραλιακή ζώνη του Δήμου και από την άλλη, λόγω των έργων ανακατασκευής της γέφυρας των Τεμπών, ήρθε και το χάσιμο ενός πολύ καλού Σαββάτου με χιλιάδες κόσμου που βρισκόταν στα παράλια, είτε για μονοήμερη επίσκεψη, είτε για ολιγοήμερη παραμονή τους σε σπίτια, ενοικιαζόμενα και εξοχικά. «Δεν είχαμε ρεύμα από τις 7:30 ως τις 2 τη νύχτα. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε» τόνισε με παράπονο ο κ. Μπεϊνάς «με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως ο καθένας εύκολα αντιλαμβάνεται, και για το προσωπικό και για εμάς τους ιδιοκτήτες».
Κάποιοι, μάλιστα, το βίωσαν όλο αυτό ακόμη πιο δύσκολα, όπως ο κ. Χρήστος Σφυρής, από τους παλαιότερους επαγγελματίες της Βελίκας, ο οποίος, στο κατάστημά του μαζικής εστίασης παρασκευής και διάθεσης πρόχειρου φαγητού, δεν μέτρησε μόνο τις οικονομικές απώλειες που είχε από τις 7:30 το απόγευμα ως αργά το βράδυ που ρεύμα δεν υπήρχε, άρα ούτε δουλειά, αλλά μέτρησε και οικονομικές επιβαρύνσεις που προέκυψαν από την καταστροφή μηχανημάτων του που προξένησαν, όπως υποστηρίζει, τα επαναλαμβανόμενα για ώρα από τις 11 το πρωί ανοιγοκλεισίματα του ρεύματος. «Κάηκαν ο επαγγελματικός απορροφητήρας του καταστήματος, φωτιστικά, ο ενισχυτής της μουσικής» μας είπε και συνέχισε «Έκανα αίτηση για αποζημίωση στο ΚΕΠ και τη στείλαμε στον ΔΕΔΔΗΕ. Πιστεύω να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημά μου και να μου δοθούν τα χρήματα για την αντικατάσταση των μηχανημάτων. Όσο για τη δουλειά, η μείωση στον τζίρο ξεπέρασε το 60%, αφού μετά τις 7:30 είχαμε ξανά ρεύμα στις 9:15, μας κόπηκε πάλι στις 9:45, ώσπου ήρθε εν τέλει μετά τις 11. Δυστυχώς, ήταν ένα Σάββατο με πάρα πολύ κόσμο στην παραλία μας, ελπίζαμε ότι θα κάνουμε μια καλή είσπραξη για να καλύψουμε τουλάχιστον μερικώς τις ανάγκες μας, αλλά μείναμε με την ελπίδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιδιοκτήτης ενός από τα κεντρικότερα mini market της Βελίκας, ο Δημήτρης Πλατσάς, ο οποίος, όπως μας ανέφερε, αντιμετώπισε κι αυτός προβλήματα με τα ψυγεία και τα τρόφιμα. «Τα απότομα κλεισίματα και ανοίγματα του ρεύματος ήταν καταστροφικά για τα μηχανήματα» μας είπε «όπως φυσικά καταστροφική για τον τζίρο μας ήταν και η απόλυτη συσκότιση της Βελίκας από τις 7:30 το απόγευμα ως αργά το βράδυ».
Μικροδιακοπές υπήρξαν και την Κυριακή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το όλο πρόβλημα είχε την αιτία του στο φύλλωμα ενός φοίνικα που έγερνε κι άγγιζε καλώδια της ΔΕΗ. Η μεγάλη διάρκεια του μπλακ άουτ οφείλεται στη δυσκολία του να βρεθεί στο για πολλά χιλιόμετρα δίκτυο της περιοχής το σημείο όπου υπήρχε ο φοίνικας και δημιουργούσε το πρόβλημα. Δυστυχώς ήταν να συμβεί μια μέρα που η παραλιακή ζώνη έσφυζε από επισκέπτες. Ήταν πολύ κρίμα και για τους επαγγελματίες που περίμεναν πώς και πώς για να ανακάμψουν κάπως, αλλά και για όσους επέλεξαν την περιοχή για να την απολαύσουν…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass