Χειροτονία ιερέα χθες στον Τύρναβο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ * Ο π. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΒΡΥOΤΟΠΟΥ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 15:11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Mε τη χειροτονία διακόνου σε ιερέα από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ολοκληρώθηκαν φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, όπου πανηγύρισε ο ενοριακός

ναός στην πόλη του Τυρνάβου.
Χθες 24 Ιουνίου ανήμερα του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννη, τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και Θείο κήρυγμα και με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιότατος τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Μιλτιάδη Θεοχαρούλη.
Ο κ. Ιερώνυμος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε από το Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής, τον στίχο: «ἡ νὺξ προέκοψεν, ἡ δὲ ἡμέρα ἤγγικεν», ενώ απευθυνόμενος προς τον π. Μιλτιάδη, του τόνισε τη σπουδαιότητα της ιεροσύνης που λαμβάνει και τον παρότρυνε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τιμίου Προδρόμου και να κηρύττει με ζήλο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιερατικής του διακονίας, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Ο π. Μιλτιάδης θα αναλάβει τις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου.
Στο πλευρό του πρεσβυτέρου πλέον π. Μιλτιάδη Θεοχαρούλη βρέθηκε για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Τυρνάβου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα να εύχεται π. Μιλτιάδη «να κρατεί πάντοτε ψηλά τη σημαία της πίστεως και της αρετής, για να φωτίζει με το παράδειγμά του τους ανθρώπους που θα καθοδηγεί πνευματικώς, στις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου».
 Στο περιθώριο της χειροτονίας υπήρξε συνομιλία του Ι. Κόκουρα για τοπικά εκκλησιαστικά θέματα με τον σεβαστό ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Στη χειροτονία του π. Μιλτιάδη, τον δήμαρχο κ. Ι. Κόκουρα, συνόδευαν η σύζυγός του Μάρθα και οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Σακούτσιος και Χριστόφορος Κατσαρός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass