«Σίγησε» το κλαρίνο του Βαγγέλη Γεωργούλη

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΩΤΗ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΚΤΗ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 15:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη
Συγκίνηση και θλίψη στο Λιβάδι Ολύμπου, στην Κατερίνη και γενικά στη Λιβαδιώτικη

«οικογένεια» για τον θάνατο 75χρονου παραδοσιακού οργανοπαίκτη, που «έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή, στην Κατερίνη. Πρόκειται για τον Λιβαδιώτη παραδοσιακό οργανοπαίκτη (κλαρινίστα) Βαγγέλη Γεωργούλη, που ήταν γνωστός και ως… «Κλαρίνος» η «Κέλσος». Ο Βαγγέλης Γεωργούλης, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην περιοχή, είχε συνδέσει το όνομά του με τη λιβαδιώτικη μουσική παράδοση. Για πολλά χρόνια έως και πριν λίγο καιρό, με το κλαρίνο του εμφανιζόταν σε μικρές και μεγάλες παραδοσιακές εκδηλώσεις και παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και συναντήσεις Λιβαδιωτών και όχι μόνο. Συνεργάστηκε με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς. Ακόμη, ταξίδεψε με το κλαρίνο του και για εμφανίσεις σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Ίσως είναι άγνωστο για πολύ κόσμο, πως ο Λιβαδιώτης κλαρινίστας πριν πολλά χρόνια ανάμεσα στα άλλα συνεργάστηκε και με τη Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, συνοδεύοντας τις εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματός της σε διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ και παραστάσεις στη Σουηδία, στη Γερμανία και στην Ιταλία.
Όπως «κατέθεσαν» στην «Ε» φίλοι του: «Ο Βαγγέλης Γεωργούλης μετέφερε χρόνια τώρα με το κλαρίνο του ατόφια τη μουσική παράδοση του Λιβαδίου. Μένουμε πιο φτωχοί μουσικά με τον θάνατό του, χάνουμε ακόμη μια σπουδαία αντίσταση στη μουσική (παραδοσιακή) μας κατρακύλα». Ανακοίνωση για τον θάνατό του, που δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης, αναφέρει: «Για πολλά χρόνια μας συνόδευε με το κλαρίνο του σε κάθε μας εκδήλωση! Ήταν εκεί κάθε φορά που τον χρειαζόμασταν! Σήμερα δυστυχώς πληροφορηθήκαμε τον χαμό του! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του! Θα τον θυμόμαστε για πάντα μέσα από τη μουσική του και τις αναμνήσεις από τις βραδιές που περάσαμε όλοι μαζί! Βαγγέλη, καλό ταξίδι!». Η κηδεία του Βαγγέλη Γεωργούλη έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού Κατερίνης, με την παρουσία δεκάδων «απόδημων» Λιβαδιωτών και συμπατριωτών του από το Λιβάδι.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass