Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωράω και ’γω στο τρένο κύριε;

*ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ *Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ, Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2020 17:13 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Ιουν 2020 17:25

Μπορεί το ζήτημα της εξάπλωσης του κορονοϊού να πλανάται ακόμη πάνω από τη γη σαν απειλητική σκιά, όμως φαίνεται πως υπάρχει μια ανάγκη μεγαλύτερη από τον… φόβο. Αυτήν της μετακίνησης για μπάνιο και καταγράφηκε σε έντονο βαθμό το

περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν παρενέβη η Αστυνομία στον σταθμό των Νέων Πόρων για να κατεβάσει δεκάδες άτομα από το τρένο που κατευθυνόταν για Λάρισα.
Σύμφωνα με πηγές από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το πρόβλημα αρχίζει από το γεγονός πως αρκετοί είναι οι νεαροί, οι οποίοι βγάζουν εισιτήρια με επιστροφή σε συγκεκριμένες ώρες. Λόγω ξενοιασιάς όμως και ενθουσιασμού δεν εφαρμόζουν πιστά το πρόγραμμά τους και επιλέγουν να επιστρέψουν στην πόλη με όποιο τρένο τούς βολεύει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα -ειδικά τις ημέρες με ζέστη άρα και λουόμενους- να γεμίζουν τα βαγόνια.
Σύμφωνα με τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο, επιτρέπεται να είναι γεμάτα σε ποσοστό 65%. Τόσο σε καθήμενους όσο και σε όρθιους. Αυτό το ποσοστό εφαρμόζεται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, καθώς υπάρχει «κόφτης» που ενεργοποιείται αυτόματα. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι με εισιτήριο γι’ άλλη ώρα, μπαίνουν σε βαγόνι που τους βολεύει, αντί να περιμένουν την προγραμματισμένη ώρα τους;
«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν μπορούμε να προσέχουμε τόσο καιρό και να εφαρμόζουμε ευλαβικά όλα όσα μας έχουν πει οι ειδικοί και στην πρώτη ζεστή Κυριακή να γεμίζει ασφυκτικά το τρένο» εκφράζει στην «Ε» την αγωνία του ένας επιβάτης, που χρησιμοποιεί πολύ τακτικά το τρένο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να κάνει τα μπάνια του στον Πλαταμώνα και σίγουρα δεν είναι μόνος.
Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζεται πως στον συγκεκριμένο σταθμό των Νέων Πόρων δεν μπορεί να γίνει έλεγχος των εισιτηρίων, ειδικά τις Κυριακές του καλοκαιριού.
Μάλιστα υπογραμμίζουν πως παρά τις όποιες συμβουλές για χρήση μάσκας εντός των τρένων σε μεγαλύτερο ποσοστό (και ειδικά οι νεαρές ηλικίες), σύμφωνα με ανθρώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ