Αισθητική βελτίωση κάδων απορριμμάτων

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2020 15:19

Ξεκίνησε από την Ελασσόνα και θα συνεχιστεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου η τοποθέτηση καλαίσθητων πλαισίων κάλυψης των κάδων απορριμμάτων, σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί αισθητικά το κέντρο της Ελασσόνας και των χωριών.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, «οι κάδοι απορριμμάτων συμβάλλουν διαχρονικά στην αισθητική υποβάθμιση των πόλεων και των οικισμών, ενώ συχνά αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης των κατοίκων με τον Δήμο για τη χωροθέτησή τους και με τους γείτονες για τη μετακίνησή τους από σημείο σε σημείο.
Η ευρωπαϊκή πρακτική αποδεικνύει ότι σε μεγάλες πόλεις είναι πιο λειτουργική η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, ενώ σε μικρότερους οικισμούς ή γειτονιές με μονοκατοικίες επιλέγεται η κάλυψη των κάδων με ξύλινες ή μεταλλικές επενδύσεις, ή ακόμα και η τοποθέτησή τους σε ξύλινους οικίσκους. Η τοποθέτηση των πλαισίων στην Ελασσόνα πραγματοποιήθηκε με υπόδειξη της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας και με την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Υποδομών νοτίου τομέα Γ. Κατσιούρα.
Ο κ. Κατσιούρας δήλωσε: «Μετά τις απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, το πλύσιμο των κάδων με ειδικό μηχάνημα και τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την αγορά δύο καινούριων απορριμματοφόρων και ενός σαρώθρου-σκούπας, προχωρούμε στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και όμορφη, τόσο για τους επισκέπτες, αλλά κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους. Σταδιακά θα τοποθετηθούν πλαίσια σε όλες τις γειτονιές και όλα τα χωριά, τα οποία σε συνδυασμό με την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της καθαριότητας θα βελτιώσουν το επίπεδο της καθημερινότητας σε όλο τον Δήμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass