Τον Σεπτέμβριο το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης στη Λάρισα

ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ -Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 21:28

Της Νατάσας Πολυγένη
Η περσινή επιτυχία του Φεστιβάλ Εκπαίδευσης φέρνει τη συνέχεια. Στις 2 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο «Divani», θα ανοίξει τις «πύλες» του το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο

Λαρισαίων, τον ΣΘΕΒ και το Επιμελητήριο Θεσσαλίας. Οι στόχοι της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν χθες το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα, τη διευθύντρια του ΣΘΕΒ Έλενα Καματέρη και τη Μάρθα Ρούσσου υπεύθυνη μάρκετινγκ της διοργάνωσης.
 «Τα πάντα είναι θέμα παιδείας» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που δήλωσε ότι μετά την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης, η στήριξη φέτος ήταν αυτονόητη. «Αυτό που μας οδηγεί είναι η αγάπη για τα παιδιά μας και η ελπίδα για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, είναι ένα σημαντικό εργαλείο-θεσμός, που θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος στους νέους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν διέξοδο στις σπουδές» είπε. Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης, σημείωσε «Καταξιωμένα πανεπιστήμια απ’ όλη την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα, ΙΕΚ ή άλλοι φορείς εκπαίδευσης του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συμμετέχουν σ’ ένα μεγάλο Φεστιβάλ για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων παιδιών. Εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις, Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, φορείς προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά της Θεσσαλίας τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν εκπαιδευτικοί φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σκοπός ο κάθε επισκέπτης να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι υπάρχει σαν προσφορά σε επίπεδο εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να έχει τον χρόνο να γνωρίσει και να συζητήσει με κάθε φορέα για να αποφασίσει καλύτερα σχετικά με το μέλλον των σπουδών του.
Γιατί η διά ζώσης ενημέρωση είναι σαφώς καλύτερη από τις μεμονωμένες πληροφορίες του διαδικτύου. Η απόφαση της στιγμής θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών και της ζωής τους. Φυσικά είναι εξαιρετικά και σε όσους αναζητούν περαιτέρω ακαδημαϊκή εξέλιξη μέσω Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς και σε όσους αποσκοπούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μέσω προγραμμάτων κατάρτισης. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια και θεσμοθετείται μια μεγάλη διοργάνωση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Η υπεύθυνη μάρκετινγκ της διοργάνωσης Μάρθα Ρούσσου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα φόρουμ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία θα έρθουν στη Λάρισα για να παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά. Ο στόχος μας πέρυσι ήταν να δημιουργήσουμε έναν θεσμό, ο οποίος θα προσελκύει κάθε χρόνο εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού στην πόλη της Λάρισας. Πέρυσι παρευρέθηκαν πάνω από 80 εκπαιδευτικά ιδρύματα, επίσης οι μαθητές της Θεσσαλίας έδωσαν το παρών αποδεικνύοντας έτσι ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει λόγο ύπαρξης και απαντάει σε κάποια πραγματική ανάγκη. Φέτος οι συμμετοχές θα είναι τμήματα Πανεπιστημίων, Σχολές, ΙΕΚ, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας του εξωτερικού και της Κύπρου. Απευθύνονται σε μαθητές, σε απόφοιτους λυκείου, σε γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές ή για προγράμματα Διά Βίου Μάθησης. Σκοπός μας είναι ο κάθε επισκέπτης να έρχεται στην έκθεση και να έχει μια εξατομικευμένη ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι υπάρχει σε θέμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Λόγω του Covid-19, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλη η διοργάνωση θα είναι προσεγμένη, θα ακολουθηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εκθετών και των επισκεπτών» υπογράμμισε η κ. Ρούσσου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass