Πιο άνετη και ασφαλής πρόσβαση στα παράλια του Δήμου Αγιάς

-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΒΕΛΙΚΑΣ * ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ «ΠΟΥΡΙ»

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 21:15
Ολοκληρώθηκε ο δρόμος πρόσβασης στον παραλιακό άξονα,  από την είσοδο Σωτηρίτσας (στη συμβολή της  με την επαρχιακή οδό Αγιάς) μέχρι και τη Βελίκα Ολοκληρώθηκε ο δρόμος πρόσβασης στον παραλιακό άξονα, από την είσοδο Σωτηρίτσας (στη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Αγιάς) μέχρι και τη Βελίκα

Έχοντας ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου συντήρησης και αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Αγιόκαμπος - Σωτηρίτσα -Βελίκα, από το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου μέχρι τα Βραχάκια Βελίκας, σταμάτησαν την περασμένη εβδομάδα οι

εργασίες, με σκοπό να διασφαλιστεί η ομαλή κίνηση επισκεπτών και παραθεριστών στα παράλια του Δήμου Αγιάς.
Η πρόταση για παύση των εργασιών εν μέσω τουριστικής περιόδου και επανέναρξή τους το φθινόπωρο, κατατέθηκε από τον Δήμο Αγιάς και έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που υλοποιεί το έργο, καθώς και την ανάδοχο εταιρεία.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγιάς, κ. Νίκο Ντάγκα, «στόχος είναι η απρόσκοπτη κίνηση σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Αγιάς, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, των μόνιμων κατοίκων και των παραθεριστών, σε μια περίοδο με αυξημένη προσέλευση στις θαλάσσιες περιοχές».
Σημείωσε επίσης ότι «την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την ασφαλή πρόσβασή τους στα παράλια, εξασφαλίζει πλέον η ολοκλήρωση της συντήρησης, αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης, της δημοτικής οδού, που ξεκινά από την είσοδο της Σωτηρίτσας, και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την επαρχιακή οδό από Αγιά, μέχρι και τη θέση Πλατάνια, στη Βελίκα.
Πρόκειται για μια άλλη επιλογή πρόσβασης στον παραλιακό άξονα των οικισμών, που αποσυμφορεί την κίνηση αυτοκινήτων στον παραλιακό δρόμο που βρίσκεται δίπλα στην ακτογραμμή.
Η μελέτη του εν λόγω δρόμου προβλέπει την κατασκευή τριών γεφυρών, εκ των οποίων η μία έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη στη θέση Πλατάνια θα τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι. Η τρίτη γέφυρα προβλέπεται να κατασκευαστεί στο ρέμα «Πουρί» που καταλήγει στη γέφυρα Καλατράβα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο».
Όσον αφορά γενικότερα στα έργα αποκατάστασης οδοποιίας και ανάπλασης του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς με τη δημιουργία νέων υποδομών, ο κ. Ντάγκας, αναφέρει: «Εχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου. Το φθινόπωρο προβλέπεται να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης της παραλιακής οδού από τη γέφυρα Καλατράβα μέχρι και το λιμάνι Αγιοκάμπου, καθώς και οι αναπλάσεις με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου και πεζόδρομο…»
Να σημειωθεί ότι τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass