Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 15:19

Συντονίστρια ευπαθών ομάδων σε Γραμματεία της Ν.Δ. η Γόνη Γανοχωρίτου

GANOXORITOY_ND.jpg

Μία ακόμη Λαρισαία αναλαμβάνει τα ηνία κομματικής Επιτροπής, μετά από απόφαση της Γραμματείας του κόμματος. Πρόκειται για τη Γόνη Γανοχωρίτου, η οποία ορίστηκε συντονίστρια Ευπαθών Ομάδων στη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού

της Ν.Δ.
Σε σχετική δήλωσή της η κ. Γανοχωρίτου αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τον γραμματέα της ΠΕ Ν.Δ Γιώργο Στεργίου, καθώς και την γραμματέα του Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλίδου για την τιμή να με ορίσουν συντονίστρια Ευπαθών ομάδων στη Γραμματεία ποιότητας ζωής και Εθελοντισμού της Ν.Δ. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά θα προσπαθήσω να συμβάλλω με το μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Η εποχή που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη και ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να προχωρήσουμε με όραμα, να συνθέσουμε προγράμματα και να αποφασίζουμε προς όφελος όλων των Ελλήνων. Ο αγώνας δίνεται από όλους μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε. Μαζί στη νέα εποχή με δυναμική και προτάσεις. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο. Με ταπεινότητα και διαρκή αγώνα».

 

 

Προσλήψεις διαπολιτισμικών μεσολαβητών
Η ΕΕΤΑΑ στα πλαίσια του έργου «Ενίσχυση/Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης στα Κέντρα Κοινότητας και Ένταξης Μεταναστών», θα πραγματοποιήσει με τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού του ΑΣΕΠ, την πρόσληψη 58 διαπολιτισμικών μεσολαβητών για τις ανάγκες 47 Δήμων. Οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διαρκείας έως 36 μηνών.
Αντικείμενο της εργασίας τους θα είναι ενδεικτικά: η παροχή πληροφοριών προς τους μετανάστες, αιτούντες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, η διευκόλυνση επικοινωνίας τους με τα Κέντρα Κοινότητας και φορείς του κράτους, η υποβοήθηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών μεταναστευτικών κοινοτήτων και των τοπικών κοινωνιών κι εν γένει συμβολή τους στην εξάλειψη αρνητικών στερεοτύπων και κοινωνικού αποκλεισμού.
Για την επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, θα δημοσιευθούν ανακοινώσεις για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κρήτης.

 

Αναφορά Γ. Λαμπρούλη για διώξεις υπαλλήλων από Ν. Ντίτορα
Αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης με περιεχόμενο την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας με το οποίο καταγγέλλονται διώξεις εργαζομένων και οι διοικητικές αυθαιρεσίες από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς και ζητείται να ανακληθούν όλες οι διώξεις και να σταματήσει το κλίμα αυθαιρεσιών και τρομοκρατίας στο περιβάλλον της εργασίας τους.

 

Εκδηλώσεις τιμής του Συλλόγου Κυπρίων για τις μαύρες επετείους

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

- Ώρα 10.15 π.μ.: Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλιού (πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς).

Ομιλία από τον Δρ. Παιδαγωγικής / διευθύνοντα σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κ. Ράπτη Νικόλαο. - Ωρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα.

- Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

 

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση Συλλόγου Πολυτέκνων

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων αποφασίστηκε η τακτική γενική συνέλευση να γίνει την Τρίτη 7 Ιουλίου και ώρα 14:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ηπείρου 83) στη Λάρισα. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει επαναληπτική τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, ώρα 14:00, και εκ νέου, σε περίπτωση μη απαρτίας, τρίτη συνέλευση την Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, (Παπακυριαζή 44). Αντικείμενο της Συνέλευσης είναι ιδίως ο διοικητικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία, ο οικονομικός απολογισμός του λήξαντος έτους και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την Οικονομική Διαχείριση, καθώς και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών του ΔΣ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στην ΑΣΠΕ.

 

Παράταση αιτήσεων για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρατείνεται μέχρι και τις 14:00 της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού της χώρας (για την εξυπηρέτηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”).

 

Αγρυπνία με θεία λειτουργία στη Λεπτοκαρυά

Από σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου και κάθε Σάββατο βράδυ, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς, θα τελείται Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει τον Αναστάσιμο Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία. Η Αγρυπνία θα τελείται κάθε Σάββατο βράδυ για την εξυπηρέτηση όσων εργάζονται την Κυριακή πρωί ή προτιμούν να εκκλησιαστούν το βράδυ του Σαββάτου. Επίσης, έτσι διευκολύνεται και η αποφυγή του συνωστισμού την Κυριακή πρωί, κάτι που επιβάλλεται λόγω των μέτρων προστασίας. Η Αγρυπνία θα αρχίζει με τον Αναστάσιμο Όρθρο στις 10:00 το βράδυ του Σαββάτου και θα τελειώνει με τη Θ. Λειτουργία στις 12:30 ξημερώματα Κυριακής.

 

Αιμοδοσία και προαιρετικός έλεγχος για κορονοϊό στην Αγιά

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, την Τρίτη 7 Ιουλίου, από τις 9 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι. Παράλληλα, θα γίνεται προαιρετικός έλεγχος για κορονοϊό.