Κέρδη για τηλεϊατρική εν μέσω πανδημίας

Με το πρόγραμμα της πλατφόρμας Dr. Button που προσέφερε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες -Πάνω από 300 περιστατικά -όλων των ειδικοτήτων- εξυπηρετήθηκαν από 70 εθελοντές γιατρούς -Σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 21:02

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ρούστας

Ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα εφαρμογής της πλατφόρμας Dr. Button, η οποία παρέχει δωρεάν

υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δύο μήνες μετά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τον Stéphane Billon, ιδρυτή και CEO της Dr. Button «η συμμετοχή εθελοντών ιατρών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αξιοσημείωτη. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και μάλιστα για την εξυπηρέτηση περιστατικών από όλη την Ελλάδα. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες, εντάχθηκαν στο σύστημά μας πάνω από 70 εθελοντές ιατροί από την Περιφέρεια, οι οποίοι έχουν εξυπηρετήσει περισσότερα από 300 περιστατικά αυτό το διάστημα».
Κάνοντας έναν απολογισμό της εφαρμογής, διαπιστώθηκε ότι η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε θερμά αυτή την πρωτοβουλία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εφαρμογές τηλεϊατρικής, που είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, αξιοποιήθηκε η τεχνολογία, καθώς προσφέρθηκε ουσιαστική βοήθεια, ασφάλεια και προστασία σε πολίτες και γιατρούς. Έτσι, με την εθελοντική συμμετοχή των γιατρών και τη δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας μέσω της πλατφόρμας Dr. Button, διασφαλίστηκε η ορθή διαχείριση εκατοντάδων περιστατικών, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση, καθοδήγηση και παρακολούθηση ύποπτων κρουσμάτων.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Μέσω του Dr. Button πραγματοποιήθηκαν περίπου 1000 τηλεσυνεδρίες, εντελώς δωρεάν, από πολίτες που διαφορετικά και εν μέσω του lockdown δεν θα είχαν πρόσβαση σε γιατρούς. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι χρήση της εφαρμογής έκαναν άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων, ακόμη και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν είναι απαραίτητα εξοικειωμένα με την ψηφιακή τεχνολογία. Η πλειοψηφία των χρηστών (55%) ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 36 - 55, ενώ το 13% των χρηστών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 56 - 65, και το 5% είναι άνω των 66.
Περιγράφοντας κάποια από τα περιστατικά που χρειάστηκε να εξυπηρετηθούν μέσω της εφαρμογής Dr. Button, ο Stéphane Billon, αναφέρει: Υπήρξαν διάφορα περιστατικά που κρίθηκαν ύποπτα για κορονοϊό και τους παρασχέθηκαν οι κατάλληλες συμβουλές από τους ιατρούς, σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ. Οι εμπειρίες και τα σχόλια που έχουν μοιραστεί μαζί μας οι χρήστες είναι πάρα πολύ θετικά και οι περισσότεροι θα ήθελαν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μας και για περιστατικά πέραν του κορονοϊού. Μάλιστα, μας έχουν γνωστοποιηθεί περιπτώσεις όπου μητέρα κάλεσε για πληγή του παιδιού της, η οποία εκτιμήθηκε ως σταφυλόκοκκος και δόθηκε η πρέπουσα σύσταση. Σε μια άλλη περίπτωση που αφορούσε ένα τραύμα, εκτιμήθηκε από τον χειρουργό ότι δεν χρειαζόταν να προβούν σε ράμματα, και δόθηκε η σύσταση για αντιμετώπιση με σκεύασμα από φαρμακείο και έτσι αποφεύχθηκε η περιττή μετάβαση σε νοσοκομείο».

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Από τις 17 Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή της Τηλεϊατρικής, η εταιρεία την έχει εμπλουτίσει με νέα χαρακτηριστικά, με στόχο την παροχή εξατομικευμένων λύσεων που θα δίνουν στους πολίτες τη δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου των δεδομένων που αφορούν στην υγεία τους, εστιάζοντας στην πρόληψη και με όραμα την καλύτερη υγεία για όλους.
Ο τρόπος που λειτουργεί η τηλεσυνεδρία Dr. Button είναι απλός και δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή, σε ελάχιστο χρόνο, να δει έναν γιατρό, οποτεδήποτε, από οπουδήποτε, σε δύο μόλις
βήματα. Πρώτον, εγγράφεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (dr button.gr) ή κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του. Δεύτερον, επιλέγει την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει, βρίσκει γιατρό από τη λίστα διαβάζοντας τα προφίλ και την εμπειρία που διαθέτουν οι συνεργαζόμενοι γιατροί και ξεκινάει την τηλεσυνεδρία. Πριν ξεκινήσει η τηλεσυνεδρία ή και κατά τη διάρκεια, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει φωτογραφίες, εξετάσεις και σχετικά έγγραφα, καθώς και να δώσει στον γιατρό πρόσβαση στον προσωπικό ιατρικό φάκελο εντός της εφαρμογής. Ο ασθενής έχει έτσι εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε έναν γιατρό, ενώ ταυτόχρονα ο γιατρός έχει πρόσβαση σε ιατρικά δεδομένα που βοηθούν στην καλύτερη εκτίμηση των αναγκών του ασθενούς.

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε, είναι η έμφαση που δίνουμε στην ασφάλεια, προκειμένου οι τηλεσυνεδρίες μέσω Dr. Button να είναι ιδιωτικές, ασφαλείς και πλήρως εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR). Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εγγράψουν και μέλη της οικογένειάς τους, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα σε γονείς με ανήλικα τέκνα να συμβουλευτούν διαθέσιμους παιδίατρους για θέματα υγείας των παιδιών τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass