Ιδρύεται Σύλλογος Φίλων Πύργου Γιάννουλης – Χαροκόπου

ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 15:04

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Η δημιουργία του Συλλόγου «Φίλων Πύργου Γιάννουλης – Χαροκόπου» αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα Τρίτη με μια σημαντική πρωτοβουλία που παίρνουν οι κάτοικοι της Γιάννουλης στηρίζοντας και τις αποφάσεις της τοπικής Κοινότητας. Πέρα από τις παρεμβάσεις του προέδρου κ. Γιάννη Δαβλέρη και του Κοινοτικού Συμβουλίου, σημαντική είναι η παρέμβαση πολιτών, αλλά και του εφημέριου του ιερού ναού Γιάννουλης Αγίου Γεωργίου πρωτ. π. Ιωάννη Κατρανίδη.
Σήμερα Τρίτη στις 9 το βράδυ θα γίνει η πρώτη γενική συνέλευση του συλλόγου στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, στη Γιάννουλη για την ανάδειξη της προσωρινής διοίκησης του συλλόγου.
Ο σύλλογος θα έχει βάση εθελοντική και αφιλοκερδή αφού οι ενέργειές του αποσκοπούν σε κύριους και μοναδικούς στόχους όπως την αναστήλωση του «Πύργου» ώστε να αποτελέσει χώρο αξιοποιήσιμο για πλήθος δράσεων. Μέσα από αυτές οι πολίτες επιθυμούν την προβολή και ανάδειξη τόσο της Γιάννουλης και των κατοίκων της όσο και ολόκληρου του νομού.
Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια που είναι ακόμη στα «σπάργανα», καθώς οι συμμετέχοντες οφείλουν να μεριμνήσουν και ταυτόχρονα να προασπίσουν τη διατήρηση τέτοιων μοναδικών ιστορικών μνημείων. Η διάσωση του « Πύργου της Γιάννουλης» θα συμβάλει και θα ζωντανέψει τη λαογραφία της Θεσσαλίας, αφού το ίδιο το αρχοντικό αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass