Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ στον Δήμο Κιλελέρ

ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ -ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ -ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 15:05

Τις πληγείσες περιοχές από χαλάζι - ανεμοθύελλα και την έντονη βροχόπτωση,

σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και από τον Δήμο Κιλελέρ. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε καλλιέργειες βάμβακος, ντομάτας, ρεβιθιών, καλαμποκιού, καρπουζιών φιστικιών κ.α. καθώς και ποιμνιοστάσια που υπέστησαν ζημιές.
Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος δήλωσε ότι οι γεωπόνοι του Δήμου έχουν κάνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ για χαλάζι - ανεμοθύελλα και έντονη βροχόπτωση για τις τοπικές κοινότητες Κραννώνα, Μαυροβουνίου, Βουναίνων, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου, Μικρού Βουνού στις 4.7.2020.
Οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους γεωπόνους του Δήμου Κιλελέρ, στα τηλέφωνα 2410-921.214, 2410-921.330 για να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς ως 20.7.2020.
Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει τάχιστα, ότι οι εκτιμητές θα προβούν σε δίκαιες εκτιμήσεις σεβόμενοι τον μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, είδαν την παραγωγή τους να συρρικνώνεται σημαντικά. Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και μετους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.
Τα πληγέντα κτήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα επισκέφθηκαν ο γεωπόνος του ΕΛΓΑ Γιώργος Σαμαράς, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Μπίλλης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Σπύρος Καλέτσιος, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας -Κραννώνα Αχιλλέας Χατζούλης, ο πρόεδρος της ΤΚ Κραννώνα Κώστας Τσιαγκλάνης και αγρότες της περιοχής.

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Την πληγείσα από τη θεομηνία περιοχή του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε χθες η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντήσει από κοντά τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγη ώρα.
Μετά την επίσκεψή της στην περιοχή, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε: «Μια ακόμη μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί ο νομός μας, από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Χιλιάδες στρέμματα παραγωγής έχουν χαθεί, εκατοντάδες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων είναι σε απόγνωση. Η καταστροφή είναι βιβλική στις καλλιέργειες. Ο ΕΛΓΑ καλείται άμεσα να πιστοποιήσει τις ζημιές και να προβεί σε εκτιμήσεις.

Οι άμεσες αποζημιώσεις είναι όρος επιβίωσης για τους αγρότες της περιοχής μας. Ένα τεράστιο ειδικό ζήτημα προκύπτει, από τη μεγάλη καταστροφή των εγκαταστάσεων των ποιμνιοστασίων, για την οποία δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Οι κτηνοτρόφοι είναι «στον αέρα» και δεν μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Καλώ άμεσα την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ. Το αναχρονιστικό και ανεπαρκές πλαίσιο του ΕΛΓΑ, για μια ακόμη φορά είναι μπροστά μας. Μέχρι να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να το εκσυγχρονίσει, πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, που σήμερα αγωνιά για την επόμενη μέρα του».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass