Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα στην περιοχή Τυρνάβου

ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 15:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες παραγωγοί στην περιοχή

Δένδρων και ευρύτερα στην κτηματική περιοχή του Τυρνάβου από τις καταστροφές που προξένησε ισχυρή ανεμοθύελλα με χαλάζι και δυνατή βροχή.
Δυστυχώς την Παρασκευή το απόγευμα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την κτηματική περιοχή του Τύρναβου. Ήταν τόσο σφοδρό το φαινόμενο που είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζώσει δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες μάλιστα ήταν λίγο πριν τη συγκομιδή, όπως τα αχλάδια.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιου Τσικριτσή ο οποίος επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλη Λιόντο και ο οποίος χθες το πρωί, μαζί με τον προϊστάμενο Λάρισας κ. Βασίλη Σπανό και τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο επισκέφθηκαν με τον γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Γιάννη Δαμασιώτη τις πληγείσες περιοχές σε Τύρναβο, Δαμάσι, Αργυροπούλι, Δένδρα, Πλατανούλια και είχαν μια πρώτη εκτίμηση της μεγάλης ζημιάς. Στο πλευρό των αγροτών και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος.
Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου ζητά αποζημίωση στο 100% για την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
-Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ.
- Ο ΕΛΓΑ να λειτουργεί ως δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.
 -Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
-Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
-Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις».

 

Σχετικά Άρθρα