Πέφτουν οι υπογραφές για τη Διεπαγγελματική Οσπρίων

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 21:02

Το καταστατικό Ίδρυσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οσπρίων

Ελλάδας θα υπογραφεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στη Λάρισα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (πλατεία Ρήγα Φεραίου, Κουμουνδούρου και Παπαναστασίου). Η Διεπαγγελματική Οργάνωση για τα όσπρια, ενός προϊόντος που καλλιεργείται ευρέως στον θεσσαλικό κάμπο και σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας (το 80% της εγχώριας παραγωγής), θα είναι σε λίγες μέρες γεγονός.
Ήδη οι πρώτες άτυπες υπογραφές μπήκαν προ ημερών στην Κοζάνη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε δηλώσει πως «οι διεπαγγελματικές οργανώσεις είναι ένας οργανισμός όπου παραγωγοί, έμποροι, μεταποιητές, βιομηχανίες, συναντιούνται και αποφασίζουν ενώ έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα για το καλό του προϊόντος. Η άνθιση των διεπαγγελματικών οργανώσεων συνδέεται με τη νομοθετική μεταβολή της κυβέρνησης ήδη από τον Νοέμβριο του ’19. Το Υπουργείο στηρίζει τον θεσμό γιατί μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα με την προώθηση των προϊόντων, τη διεύρυνση της αγοράς τους, με αποτελέσματα στον παραγωγό».

ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
Τον συντονισμό της αυριανής σύσκεψης έχει, με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου της Διεπαγγελματικής, ο Λαρισαίος γεωπόνος Ντίνος Μπλιάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην «Ε» στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα: «Στο αυριανό ραντεβού έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες τυποποίησης και εμπορίας οσπρίων και οι μεγάλοι συνεταιρισμοί της χώρας. Σε επίπεδο νομού Λάρισας δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν οι Συνεταιρισμοί Οσπρίων Ενιπέας Φαρσάλων και ΘΕΣΤΟ και φυσικά αρκετοί συνεταιρισμοί από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η έδρα της Διεπαγγελματικής θα βρίσκεται στην Κοζάνη, ενώ στη Λάρισα θα λειτουργεί κατάστημα της Οργάνωσης. Στις δύο αυτές περιφέρειες παράγεται το 80% της εγχώριας παραγωγής.
Τα καλλιεργούμενα στρέμματα οσπρίων πανελλαδικά κυμαίνονται σε 300.000 στρέμματα. Εφόσον ανταποκριθούν στην πρόσκληση και υπογράψουν όλοι όσοι αποδέχτηκαν το αρχικό κείμενο που μοιράστηκε στην Κοζάνη το Καταστατικό, τότε η Διεπαγγελματική θα εκπροσωπεί πάνω από το 60% της ελληνικής παραγωγής οσπρίων. Γενικότερα στον κύκλο των παραγωγών υπάρχει μία αισιοδοξία για το μέλλον. Εν αναμονή...».
Γ. Ρούστας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass