Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αγρότες «Μένουμε Ορθιοι» και στην Αγιά

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 15:07

Στην περιοχή της Αγιάς βρέθηκε αυτή τη φορά κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος

της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» με την παρουσίαση των προτάσεων για τον αγροτικό τομέα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον συντονιστή Χρήστο Παπαδημητρίου, τον γραμματέα της οργάνωσης μελών Αγιάς Χρήστο Καββαδία, καθώς και τον δημοσιογράφο Χρήστο Αθανασιάδη, επισκέφθηκε και συναντήθηκε διαδοχικά με:
-Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Προϊόντων Αγιάς «Κίσσαβος», με τον πρόεδρο Γιώργο Ζέικο και τα μέλη Στέφανο Ράπτη, Θωμά Ζιμούλη, Δημήτρη Χριστοδούλου και Κωνσταντίνα Τσεβνίκα.
-Τη ΔΕΥΑ Αγιάς στη Σωτηρίτσα, με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νίκο Ντάγκα.
-Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής-Εμπορίας-Μεταποίησης Φρούτων και Καστάνων «Αθανάτη», με τον πρόεδρο και αντιδήμαρχο Αγιάς Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Κρανιώτη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα μέλη του κλιμακίου, κατέθεσαν τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος για την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα, ο οποίος δυστυχώς παραμένει «αόρατος» για το ΥΠΑΑΤ και την κυβέρνηση της Ν.Δ. και επισήμαναν ότι μετά την υγειονομική κρίση, σε επίπεδο οικονομικής στήριξης, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μέριμνα για γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, κι όταν αυτή υπάρχει γίνεται με υπέρμετρη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ενώ δε για το κόστος παραγωγής, όχι μόνο δεν υπάρχει μέριμνα αλλά αντιθέτως αύξηση, όπως στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ. Όπως επισήμαναν τα μέλη του κλιμακίου, το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για όλους τους αγρότες, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, μπορεί να αποτελέσει το δίχτυ ασφαλείας για την επιβίωση των παραγωγών, ενώ τα υπόλοιπα προτεινόμενα οικονομικά μέτρα στήριξης είναι όρος ανάπτυξης και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών».