Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 21:05
Ετοιμότητα και παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας για την καλοκαιρινή περίοδο διαπίστωσε ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης περιοδεύοντας στα Περιφερειακά Ιατρεία των παραλιών του Ν. Λάρισας -Αιγάνης, Στομίου, Σωτηρίτσας. Ετοιμότητα και παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας για την καλοκαιρινή περίοδο διαπίστωσε ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης περιοδεύοντας στα Περιφερειακά Ιατρεία των παραλιών του Ν. Λάρισας -Αιγάνης, Στομίου, Σωτηρίτσας.

Η κατανομή εσόδων από εξετάσεις ολοήμερης λειτουργίας

Τροποποιήθηκε με απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη η κατανομή των εσόδων που προέρχονται από κάθε ένα από τα εργαστήρια απεικόνισης και πυρηνικής ιατρικής (in vivo εξετάσεις), καθώς και τις πράξεις συμβατικής ακτινοθεραπείας στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων ως εξής:
Εργαστήρια απεικόνισης: α. Το 55% του ποσού παρακρατείται από το νοσοκομείο. β. Το άλλο 45% κατανέμεται ως εξής:  β.1) 70% στον Ιατρό. β.2) Εάν η ιατρική πράξη απαιτεί τη συνεργασία ιατρού άλλης ειδικότητας, η κατανομή έχει ως εξής: ο ιατρός που διενεργεί την πράξη 40% και ο συνεργαζόμενος ιατρός 30%, β.3) 6% στο ακτινοφυσικό/φυσικό ιατρικής και β.4) 24% στο Τεχνολογικό Παραϊατρικό Προσωπικό που απασχολείται ενεργά εντός των θαλάμων του εργαστηρίου που συμμετέχει στην πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία του νοσοκομείου, αναλόγως της εκπαιδευτικής βαθμίδας (Τριτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) που κατέχει ως εξής: β.4.1) 24% για υπάλληλο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και β.4.2) 15% για υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ακτινοθεραπευτικά Εργαστήρια: α. Το 60% του ποσού παρακρατείται από το νοσοκομείο. β. Το άλλο 40% κατανέμεται ως εξής: β.1) 45% αυτού στον Ιατρό. β.2) Εάν η ιατρική πράξη απαιτεί τη συνεργασία ιατρού άλλης ειδικότητας, η κατανομή έχει ως εξής: ο ιατρός που διενεργεί την πράξη 40% και ο συνεργαζόμενος ιατρός 5%, β.3) 25% στον ακτινοφυσικό/φυσικό Ιατρικής και β.4) 30% στο Τεχνολογικό Παραϊατρικό Προσωπικό αναλόγως της εκπαιδευτικής βαθμίδας (Τριτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) που κατέχει ως εξής: β.4.1) Όταν συμμετέχουν 2υπάλληλοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 30% κατανέμεται ισόποσα μεταξύ τους, β.4.2) Όταν συμμετέχουν 2 υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας κατανέμεται ισόποσα μεταξύ τους το20% και β.4.3) Όταν συμμετέχει 1 υπάλληλος Τριτοβάθμιας και 1 υπάλληλος Δευτεροβάθμιας, το 15% κατανέμεται στον υπάλληλο Τριτοβάθμιας και το 10% στον υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής: α. Το 55% του ποσού παρακρατείται από το νοσοκομείο. β. Το άλλο 45% κατανέμεται ως εξής: β.1) 65% αυτού στον Ιατρό που διενεργεί την πράξη. β.2) 15% στο ακτινοφυσικό/φυσικό Ιατρικής και β.3) 20% κατανέμεται στο Τεχνολογικό Παραϊατρικό Προσωπικό αναλόγως της εκπαιδευτικής βαθμίδας (Τριτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) που κατέχει ως εξής: β.4.1) 20% όταν πρόκειται για υπάλληλο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και β.4.2) 15% όταν πρόκειται για υπάλληλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. γ.) Εάν η ιατρική πράξη απαιτεί τη συνεργασία ιατρού άλλης ειδικότητας, αποδίδεται σε αυτόν το15% από το 55% που παρακρατείται από το Νοσοκομείο. Τα έσοδα που προέρχονται από τα βιοπαθολογικά, αιματολογικά, βιοχημικά, ενδοκρινολογικά εργαστήρια, τα εργαστήρια ιστοσυμβατότητας και πυρηνικής ιατρικής (in vitro εξετάσεις) και τα εργαστήρια μοριακής βιολογίας, μοριακής γενετικής και κυτταρογενετικής, κατανέμονται ως εξής: * Το 50% παρακρατείται από τονοσοκομείο. * Το άλλο 50% αποδίδεται στους ιατρούς και το λοιπό επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό ως εξής: α) Το 60% αυτού στον ιατρό που διενήργησε την πράξη β) Το 20% αυτού κατανέμεται ισόποσα μεταξύ των βιοχημικών, χημικών, βιολόγων που συμμετέχουν και γ) Το υπόλοιπο 20% κατανέμεται ισόποσα μεταξύ του τεχνολογικού παραϊατρικού προσωπικού. Το σύνολο των εξετάσεων που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου δεν επιτρέπεται ανά μήνα να υπερβαίνει το αντίστοιχο σύνολο εντός του τακτικού ωραρίου σε εξωτερικούς ασθενείς.

Ορισε στα Συμβούλια Κρίσης τους διοικητές
του ΣΥΡΙΖΑ!Απίστευτο και όμως αληθινό. Ενώ στη Λάρισα βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο αναζητά διοικητή και διοίκηση για το νοσηλευτικό ίδρυμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας φαίνεται να μην γνωρίζει ποιους διοικητές διόρισε ο ίδιος εδώ και αρκετούς μήνες στα νοσοκομεία! Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση που υπέγραψε την προηγούμενη Τρίτη 30 Ιουνίου με την οποία τροποποιεί προηγούμενη απόφαση και ορίζει μέλη των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Ιατρών ΕΣΥ αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ. Στα Συμβούλια Κρίσης και στα επιμέρους τμήματα ορίζει όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της ιδιότητάς τους ως διοικητές! Συγκεκριμένα, μέλη των Συμβουλίων ορίζονται ο διοικητής του ΓΝ Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς, οι διοικήτριες των ΓΝ Λιβαδειάς Ευμορφία Βάλλα και ΓΝ Άμφισσας Ευφροσύνη Αυγερινού, ο διοικητής του ΓΝ Καρπενησίου Στ. Κουταλιανός -όλοι τους διοικητές κατά την προηγούμενη τετραετία, που αντικαταστάθηκαν από νέους διοικητές τον Νοέμβριο 2019 (!)- καθώς και ο διοικητής ΓΝ Λαμίας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, ο οποίος όμως μετακινήθηκε στη Χαλκίδα. Στην ίδια απόφαση πάντως το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου φαίνεται να έχει… δύο διοικητές αφού σε άλλες επιτροπές (Γενικής Χειρουργικής, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής) ορίζεται ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός με αναπληρωτή τον υποδιοικητή Χαρίλαο Αποστολίδη, ο οποίος στο μεταξύ έχει επιστρέψει στο Νοσοκομείο Λάρισας ως υπηρεσιακός, ενώ στην Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών ορίζεται ο διοικητής Γιάννης Ντόκος. Συνεπώς εύλογα γεννάται το ερώτημα: Γνώριζε άραγε ο υπουργός τι υπέγραφε; Και τώρα που γνωρίζει ποια μέτρα θα λάβει ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η φαρσοκωμωδία για τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι οι κρίσεις των γιατρών;


Η συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του Υπ. Υγείας
Εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασ. Κικίλια τα ποσά συμμετοχής για κάθε κατασκηνωτή που θα φιλοξενηθεί στην Κατασκήνωση των Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, κατά τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο. Κατασκηνωτές εν ενεργεία υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας καθώς και οι σύζυγοι γονείς και τα αδέρφια αυτών καταβάλλουν το ποσό των 4 ευρώ ανά άτομο ημερησίως. Τέκνα των ανωτέρω κατασκηνωτών κάτω των 18 ετών, καθώς και αυτά που έχουν την ιδιότητα του φοιτητή, σπουδαστή ή στρατευμένου φιλοξενούνται δωρεάν. Κατασκηνωτές που είναι υπάλληλοι φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και οι σύζυγοι αυτών καταβάλλουν το ποσό των 8 ευρώ ανά άτομο ημερησίως ενώ για τους φιλοξενούμενους: Παιδιά κάτω των 12 ετών φιλοξενούνται δωρεάν. Παιδιά άνω των 12 ετών που είναι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές καταβάλλουν το ποσό των 5 ευρώ ανά άτομο ημερησίως. Λοιποί φιλοξενούμενοι Φορέων καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ ανά άτομο ημερησίως.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass