Κραυγή αγωνίας από γιατρούς για το ΓΝΛ

*ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ: Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ *ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ *ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΓΟΡΑΣΤΟ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2020 21:32
Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Του Κώστα Γκιάστα
Την αγωνία τους για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω των προβλημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο εξοπλισμό αλλά και την υποστελέχωση με φόντο την έλλειψη του διοικητικού συμβουλίου, κατέθεσαν

χθες οι γιατροί του ΓΝΛ κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ.
Η συνέλευση αποφάσισε αύριο Πέμπτη, στις 11.00 να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΓΝΛ και στην οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει πρόσκληση των βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιαννακόπουλου, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Σκόκα και του πρόεδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, κ. Τζιατζιά, για συμμετοχή σε σύσκεψη που θα διοργανωθεί με θέμα την έλλειψη ΔΣ του Νοσοκομείου την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 13:00 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Όπως διεμήνυσαν, εάν μέχρι την 20/7 δεν έχουν απάντηση για τον ορισμό Δ.Σ. θα υπάρξει αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και από τα προγραμματισμένα χειρουργεία μέχρι τη δέσμευση με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.
Τέλος αναφέρθηκε πως γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια από το γραφείου του οποίου περιμένουν απάντηση.
Πιο αναλυτικά:
Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ λίγο πριν αρχίσει η γενική συνέλευση μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η υποβάθμιση του ΓΝΛ δεν έχει τέλος.
Φαίνεται από απλά πράγματα όπως ο ορισμός του διοικητικού συμβουλίου και διοικητή. Υπάρχει μεγάλη αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας κι έτσι συνεχίζεται να υποβαθμίζεται. Επί έξι συνεχόμενους μήνες δεν έχει οριστεί διοικητικό συμβούλιο με αποτέλεσμα 650 υποθέσεις που αφορούν προμήθεια υλικού εξοπλισμού και αναβάθμιση του κτιρίου να μην μπορούν να προχωρήσουν για ένα πολύ απλό πράγμα επειδή δεν διορίστηκε ΔΣ και διοικητής. Επειδή αυτό το θεωρούμε ύποπτο ως ένωση θα προχωρήσουμε και σε κάποιες κινήσεις» αναφερόμενος σε όσα εκ των υστέρων τέθηκαν στη συνέλευση.
«Δεν είναι απλά πως ζητάμε να λυθεί το πρόβλημα, είναι πως το νοσοκομείο αρχίζει να καταρρέει διότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και από αυτό τον λόγο που εντάσσεται στη συνολική πολιτική που το υποβαθμίζει».
Για το αν μπορεί να κάνει κάτι ο κ. Κομνός είπε πως «είναι θέμα του υπουργείου και θέμα πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν είναι θέμα ενός προσωρινού διοικητή». Εν τέλει σχετικά με τους άμεσους κινδύνους που διατρέχει το νοσοκομείο είπε ότι: «Άμεσος κίνδυνος είναι να μην μπορεί να αναβαθμιστεί το κτίριο για το οποίο ως τον Αύγουστο πρέπει να κατατεθούν προτάσεις, υλικά, μηχανήματα».
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης από την ΕΙΝΚΥΛ ανακοινώθηκαν τα εξής: «Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που αφορούν στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες, ενώ κατά την περίοδο της συγχώνευσης από 9ετίας το ΓΝ Λάρισας υποβαθμιζόταν συνεχώς.
Την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα στοιχειώδη όπως είναι ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου τη θεωρούμε ύποπτη. Εκκρεμούν ήδη τουλάχιστον 650 υποθέσεις προς υπογραφή και διεκπεραίωση, οι οποίες θα οδηγήσουν το Νοσοκομείο σύντομα σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση.
Σοβαροί διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, όπως αναισθησιολογικό υλικό, ακτινολογικός εξοπλισμός, υπερηχοτομογράφοι και εξοπλισμός για ΜΕΘ-ΜΑΦ και ΤΕΠ εκπνέουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δεν διεκπεραιωθούν.
Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, νέα πτέρυγα, νέο οργανόγραμμα με νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι στον αέρα λόγω έλλειψης ΔΣ.
Τμήματα όπως τα Παθολογικά, το Παιδοχειρουργικό, η Μονάδα Νεφρού, το Ορθοπεδικό, το Μαιευτικό-Γυναικολογικό και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, έχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass