…Και εγένετο Σύλλογος των Φίλων Πύργου Γιάννουλης - Χαροκόπου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ Γ.Σ. * ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ.

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2020 21:36

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Όταν η πολιτεία κι οι άλλες αρχές ευρύτερα αδιαφορούν, τότε έρχεται ο απλός λαός να σώσει την ιστορία του τόπου του. Αυτό έγινε χθες βράδυ στη Γιάννουλη, όπου μετά από παρεμβάσεις του προέδρου της Γιάννουλης κ. Γιάννη Δαβλέρη, της τοπικής

εκκλησίας της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, του πρωτ. π. Ιωάννη Κατρανίδη και με την ευλογία και έμπρακτη συμβολή του σεβ. μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου οι κάτοικοι της κωμόπολης πήραν στα χέρια τους τη διάσωση του εμβληματικού Πύργου Χαροκόπου, με τη δημιουργία του Συλλόγου «Φίλων Πύργου Γιάννουλης - Χαροκόπου».
Ο νέος σύλλογος θα αναγνωριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις, θα «περάσει» από το Πρωτοδικείο Λαρίσης και αφού εγκριθεί η σύστασή του, τότε κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο θα γίνουν και οι κανονικές εκλογές για το πρώτο Δ.Σ.
Ο σύλλογος έχει βάση εθελοντική και αφιλοκερδή αφού οι ενέργειές του αποσκοπούν σε κύριους και μοναδικούς στόχους όπως η αναστήλωση του «Πύργου» για να αποτελέσει χώρο αξιοποιήσιμο για πλήθος δράσεων. Μέσα από αυτές οι πολίτες επιθυμούν την προβολή και ανάδειξη τόσο της Γιάννουλης και των κατοίκων της όσο και ολόκληρου του νομού. Επίσης στοχεύουν και επιθυμούν τη συνεργασία - σύμπραξη με τις τοπικές και αυτοδιοικητικές αρχές της Λάρισας αλλά και με διάφορα σωματεία ή συλλόγους «που θα δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον με εμάς», όπως αναφέρθηκε. Και ενώ το κτίριο λόγω της ισχυρής κατασκευής του μπόρεσε να ξεπεράσει τις θεομηνίες και κακουχίες όπως αυτή της κατοχής κατά την οποία επιτάχθηκε από τους Γερμανούς ως στρατηγείο, φαίνεται ότι δεν πρόκειται πλέον να επιβιώσει για πολύ από τις φθορές που συσσωρεύει η εγκατάλειψη, ο χρόνος και η κρατική αδιαφορία. Σήμερα η εικόνα του είναι αποκαρδιωτική καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή, αφού στέκει ξεχασμένο «απομεινάρι» μιας αλλοτινής εποχής…
Χθες βράδυ στη γενική συνέλευση μίλησαν ο ιερέας της Γιάννουλης πρωτ. Ιωάννης Κατρανίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ιωάννης Δαβλέρης, η αντιδήμαρχος κ. Αγορίτσα Απρίλη, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Διαμάντος, ο πρ. δήμαρχος Γιάννουλης κ. Αθανάσιος Μαμάκος και πολίτες.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η σύνθεση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ερμιόνη Μαλλίδη, αντιπρόεδρος: Κυριάκος Κουρούτσαλης, γραμματέας: Μαριάννα Μαραγκού, ταμίας: Μαίρη Γιώτσα, γεν. έφορος: Ευαγγελία Κοφίνη, μέλη: π. Ιωάννης Κατρανίδης και Ελευθερία Σακελλαρίδη, αναπληρωματικά μέλη: Φιλιώ Αβδημιώτη και Γεώργιος Οικονόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass