Αλλάζει λάμπες, εξοικονομεί 60% ενέργεια

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ 3.723 ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2020 15:03

Στην αντικατάσταση 3.723 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά

σώματα τεχνολογίας LED, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο πλαίσιο απόφασης που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Eιδικότερα το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει:

Την προμήθεια και εγκατάσταση 1.749 φωτιστικών σωμάτων τύπου βραχίονα τεχνολογίας LED που θα συνοδεύονται από 1.749 ασύρματους ελεγκτές, την προμήθεια και εγκατάσταση «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Ενέργειας» σε επίπεδο φωτιστικού για τα 1.749 φωτιστικά σώματα τύπου βραχίονα, την προμήθεια και εγκατάσταση 1.974 φωτιστικών σωμάτων κορυφής ιστού και βραχίονος αρχιτεκτονικού τύπου, σύγχρονης τεχνολογίας LED, την εγγύηση καλής λειτουργίας αυτών για τουλάχιστον δέκα έτη.
Τονίζεται επίσης, ότι στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης σύναψης δανείου του Δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών, ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες η αντικατάσταση 8.000 φωτιστικών σωμάτων συμβατικού τύπου με νέα σώματα μαγνητικής επαγωγής. Επίσης, στο πλαίσιο των αναπλάσεων των δρόμων για την υλοποίηση του ΣΒΑΚ γίνονται αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας LED. Ετσι, και με τη νέα εργολαβία στην περίοδο της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής θα έχουν αντικατασταθεί 10.000 περίπου φωτιστικά σώματα στο Δήμο Λαρισαίων (πόλη και χωριά) από το σύνολο των 30.000, με την εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας να υπολογίζεται στο 60%.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass