Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απ’ τον Αννα στον Καϊάφα

Η «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΙ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 18:28

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Δημότης Αγιάς και κάτοικος Αγιοκάμπου ο μηχανικός Ευάγγελος Μανίκας, ενδιαφέρθηκε για την περισυλλογή ενός νεκρού αδέσποτου σκύλου στην παραλία του Αγιοκάμπου ενημερώνοντας και καλώντας για βοήθεια τον Δήμο Αγιάς.


Η… περιπέτειά του, γιατί περί περιπέτειας πρόκειται, ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα, αφού πρώτα αιρετοί και μη στις «ενοχλήσεις» του τον έκαναν πραγματικό μπαλάκι του πινγκ – πονγκ στέλνοντάς τον από τον Άννα στον Καϊάφα.
Την περιγραφή του την αφήνουμε ατόφια όπως είναι στην επιστολή αγανάκτησης που έστειλε στην εφημερίδα μας:
«Το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώθηκα από γείτονά μου ότι κείτεται νεκρό ένα σκυλί σε γειτονικό προαύλιο χώρο σπιτιού χωρίς περίφραξη. Αναζήτησα τηλέφωνα από φίλους και επικοινώνησα αρχικά με τον δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Διεκπεραίωσης Αιτημάτων του Πολίτη, κ. Ζάχο Μπατζιόλα, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και μου μετέφερε ότι την Πέμπτη το πρωί θα ενημερώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να μεταφέρει τον νεκρό σκύλο.
Την Πέμπτη το πρωί, στις 10, ξανατηλεφώνησα στον κ. Μπατζιόλα και μου είπε να μην ανησυχώ κι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει τακτοποιηθεί το θέμα. Μάταια. Στις 14:30 το μεσημέρι αποστέλλω sms στον κ. Μπατζιόλα και τον ενημερώνω ότι δεν έγινε τίποτα και ταυτόχρονα ενημερώνω τηλεφωνικά τον πρόεδρο της Κοινότητας Σκήτης, υπεύθυνο και για το επίνειο του Αγιοκάμπου, κ. Κωνσταντίνο Ζιμπή, για το συμβάν. Ξανά μάταια. Ο σκύλος έχει αρχίσει να μυρίζει και να αποσυντίθεται.
Παρασκευή πρωί, 9:30, προσπαθώ αρχικά να επικοινωνήσω με τον κ. Ζιμπή τηλεφωνικά. Το τηλέφωνό του δεν έχει σήμα. Επικοινωνώ στη συνέχεια με την Υπηρεσία Καθαριότητας και ζητώ τον προϊστάμενο κ. Δημήτριο Γουργιώτη. Ενημερώνομαι από υπάλληλο ότι είναι εκτός υπηρεσίας και μου ζητά ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας για να επικοινωνήσει εκείνος μαζί μου όταν επιστρέψει. Πάλι μάταια. Φτάνει 12:00 μεσημέρι κι αποφασίζω να πάω ο ίδιος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς, όπου βρίσκω τον προϊστάμενο, ο οποίος μου λέει ότι έχει ήδη ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα από τον κ. Μπατζιόλα για το θέμα και ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα!
Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, λοιπόν, κατόπιν με παρέπεμψε προφορικά στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Πολιτισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Λιμενικού Γραφείου, κ. Νικόλαο Ντάγκα. Του τηλεφωνώ, τον ενημερώνω αναλυτικά, μου ζητά συγγνώμη και με διαβεβαιώνει ότι ο νεκρός σκύλος θα μεταφερθεί άμεσα.
Σε τηλεφωνική δε επικοινωνία που είχα και με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Κρανιώτη ενημερώθηκα το μεσημέρι ότι υπάρχει και δεύτερος νεκρός σκύλος στην περιοχή…
Είναι απόγευμα Παρασκευής, ώρα 6:00, που σας γράφω – εντελώς απογοητευμένος – αυτές τις γραμμές ο νεκρός σκύλος συνεχίζει να βρίσκεται στο ίδιο σημείο για… τρίτη μέρα και σε προχωρημένη σήψη πλέον, δίπλα στον παραλιακό δρόμο και τη θάλασσα. Μια κλήση στο τηλέφωνο από τον κ. Ντάγκα – που η αλήθεια είναι ότι έδειξε μεγάλη διάθεση να βοηθήσει – μου αναπτερώνει το ηθικό όταν ο ίδιος μου λέει ότι αυτή τη στιγμή έχει σταλεί αυτοκίνητο για να περισυλλέξει τον δυστυχή σκύλο.
Δύο αντιδήμαρχοι, ένας δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, ένας πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, η Υπηρεσία Καθαριότητας κι ο προϊστάμενος αυτής ενημερώθηκαν έγκαιρα για ένα περιστατικό καθημερινότητας και φυσικά θέμα δημόσιας υγείας. Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν. Αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο τελικά είναι το αυτονόητο;».
ΥΓ. Η σορός του τετράποδου τελικά στις 7 μαζεύτηκε…

Σχετικά Άρθρα