Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 15:05

Η «Κόκκινη Κατασκήνωση» στο Στόμιο

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα έχει φέτος το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα φιλοξενηθεί στο Στόμιο της Λάρισας στις 17, 18 και 19 Ιουλίου, με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό». Το Σάββατο 18 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον χώρο της κατασκήνωσης.
Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:*Παρασκευή 17 Ιουλίου
Άφιξη των κατασκηνωτών το πρωί.
Δραστηριότητες της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. 17.30: Σεμινάριο για φοιτητές με θέμα: «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;». Θα εισηγηθεί ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
19.30: Εκδήλωση με θέμα: «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και στις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. 21.30: Χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. 21.40: «...Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως... Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα». Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του, από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. 22.30: Συναυλία με τους «Sober on Tuxedos».* Σάββατο 18 Ιουλίου:
Πρωί: Επίσκεψη μαθητών και νέων μελών της ΚΝΕ στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - ‘49. Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
20.30: Πολιτική συγκέντρωση στον χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 21.30: Προβολή βίντεο για την αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 21.45: Συναυλία με τους «Υπεραστικούς». 22.45: Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».* Την Κυριακή, οι κατασκηνωτές θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους.
Και τις δύο μέρες θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8x8 και μεικτό τουρνουά (ανδρών - γυναικών) beach volley 3x3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλήματα στο sportskne@ gmail.com και στον χώρο του Διημέρου.
Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, τον ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής. Οι μαθητές θα διαθέτουν το δικό τους στέκι στο Διήμερο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ηρωική Ιστορία της περιοχής. Θα λειτουργούν επίσης ταβέρνα και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

 

«Το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου απέτυχε παταγωδώς...»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητάει εδώ και 8 μήνες επιτακτικά από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ιούνιο του 2019, και να πρωτοστατήσει στον ευρωτουρκικό διάλογο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η N. E. Λάρισας του κόμματος επισημαίνοντας: «Το ζήτησε μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου Τουρκίας - Σάρατζ, μετά την κατάθεση τουρκικού χάρτη συντεταγμένων στον ΟΗΕ, μετά τις ανακοινώσεις για εξορύξεις έξω από την Κρήτη τον Σεπτέμβριο και μετά την κατάφωρη παραβίαση της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, που οδήγησε στην επικίνδυνη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις διεκδίκησε, όχι μόνο αποδέχθηκε την εξαίρεσή της από τη Διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη, όχι μόνο αποδέχθηκε να μείνει εκτός της τηλεδιάσκεψης Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά κατάργησε και τους διμερείς διαύλους με τη γείτονα για μήνες. Παράλληλα, όχι μόνο υιοθέτησε το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου, το οποίο απέτυχε παταγωδώς όπως φάνηκε από τη στάση των ΗΠΑ, αλλά υπερηφανεύεται και από πάνω ότι κατάργησε την πολιτική άσκησης και απειλής βέτο που είχε η Ελλάδα στην Ε.Ε.
Η «διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου», του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα. Τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική».

 

Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Μαρίνας

Μεθαύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, που φυλάσσεται στον Ι. Ν. Αγίου Αχιλλίου από το μοναστήρι της στην Άνδρο. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

Νεκρός σε παγκάκι πλατείας

ΒΡΕΘΗΚΕ 38ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Νεκρός σε παγκάκι πλατείας επί της οδού Μάν. Λοΐζου στη συνοικία της Νέας Πολιτείας βρέθηκε 38χρονος Λαρισαίος. Τον άτυχο 38χρονο βρήκε νεκρό στις 7.30 χθες το πρωί γείτονας ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές.
Από την ΕΛ.ΑΣ. αποκλείσθηκε η εγκληματική ενέργεια, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

 

Χωρίς ρεύμα περιοχές πέριξ της οδού Φαρσάλων

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ

Μια βλάβη που σημειώθηκε σε γραμμή μέσης τάσης, άφησε χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Λάρισας, με επίκεντρο αυτές που γειτνιάζουν με την οδό Φαρσάλων, όπως οι συνοικίες Αβέρωφ, Πυροβολικών και Χαραυγής. Η βλάβη σημειώθηκε χθες το απόγευμα κι αμέσως τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησαν την προσπάθεια εντοπισμού και επιδιόρθωσης του προβλήματος, δίνοντας σταδιακά κι ανά περιοχή ρεύμα, μέχρι να βρουν την αιτία της βλάβης. Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε συνολικά αργά χθες το βράδυ.
Το μπλακ άουτ έθεσε εκτός λειτουργίας φωτεινούς σηματοδότες επί της οδού Φαρσάλων, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω και της ανοικτής αγοράς, ενώ όπως καταγγέλθηκε στην «Ε» φοιτητής που εξετάζονταν διαδικτυακά στη σχολή του, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το εξεταζόμενο μάθημα, λόγω της βλάβης.

 

 Εκδηλώσεις τιμής του Συλλόγου Κυπρίων για τις μαύρες επετείους
Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 46 χρόνων από τις μαύρες επετείους του Ιουλίου του 1974, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας διοργανώνει εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:
- Ώρα 10.15 π.μ.: Εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και παράκληση διά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων εις τας εστίας τους και την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέως εκ της Νήσου ημών στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλιού (πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς). Ομιλία από τον Δρ. Παιδαγωγικής /Διευθύνων Σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου κ. Ράπτη Νικόλαο.  Ωρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.


Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λάρισας

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο Λάρισας, (Παπακυριαζή 44) στη Λάρισα, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Εκλογή προέδρου γενικής συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και ελεγκτικής επιτροπής. Έγκριση απολογισμού έτους 2019 και προϋπολογισμού έτους 2020. Έκτακτη οικονομική εισφορά. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής.
 Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2019-2020 και την αστυνομική ταυτότητα.


Εκλογές στον Α.Σ. Γαλήνης

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαλήνης καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 και ώρα 9 π.μ., στην αίθουσα Συνελεύσεων του Συνεταιρισμού με θέματα:
- Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
- Διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ., Εποπτικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στην ΠΑ.ΣΕ. ΓΕΣ.
 Ώρα έναρξης των εκλογών: 9:00 π.μ.
 Ώρα λήξης των εκλογών: 1:00 μ.μ.
Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 2:00 μ.μ.


Γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Αγιάς και Περιχώρων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση την προσεχή Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 11 π.μ., στο γραφείο του συλλόγου στην Αγιά. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., στον ίδιο χώρο.


Η νέα διοίκηση του Πολιτιστικού Δολίχης

Προχθές Κυριακή τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνεδρίαση, προκειμένου να γίνει η κατανομή των αξιωμάτων. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. προέκυψε ως εξής:
Πρόεδρος: Χρήστος Ιωαν. Μαντζάρας. Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Αθ. Μαντζάρας. Γ. Γραμματέας: Χρήστος Β. Θεοδωράκης. Ταμίας: Κωνσταντίνος Θ. Τσακνάκης. Μέλη: Φώτης Αθ. Μαντζάρας (υπεύθυνος αιμοδοσίας), Νικόλαος Δ. Τσακνάκης, Θεόκλητος Αν. Τσιόγκας (υπεύθυνος αιμοδοσίας).

 

 Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
Η μάστιγα των βανδαλισμών, σε δημοτικούς χώρους της Λάρισας, είναι το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.
Επίσης μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: «Ψήφισμα της «Λαρισαίων Κοινόν».
Παράταση της διάρκειας σύμβασης μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του έργου «Mingle» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.
Έγκριση μεταφοράς έργων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass