Στην τελική ευθεία για διοικητή του ΓΝΛ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΥΦ. ΥΓΕΙΑΣ Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ -Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!» -ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΕΙΝΚΥΛ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 21:02

Του Δημ. Κατσανάκη

Η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων

και είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση του νέου διοικητή αλλά και η συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, διαβεβαίωσε χθες το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Λαρισαίας βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εξαιτίας του σοβαρού διοικητικού προβλήματος.
Την ίδια ώρα η ΕΙΝΚΥΛ προετοιμάζεται πυρετωδώς για την αυριανή σύσκεψη των φορέων του νομού για να συζητήσει το πρόβλημα με σαφείς προθέσεις να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με αποχή από τα εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και τα προγραμματισμένα χειρουργεία εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τον ορισμό διοικητή και διοικητικού συμβουλίου στο Νοσοκομείο.
Στις διαδοχικές προσκλήσεις της Λαρισαίας βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κας Ευαγγελίας Λιακούλη στην ανάπτυξη της επίκαιρης ερώτησής της χθες το απόγευμα, ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι η εκκρεμότητα φθάνει στο τέλος της καθώς η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει αξιολογήσει τους ενδιαφερόμενους για τη θέση του διοικητή και έχει καταλήξει σε πρόσωπο χωρίς ωστόσο να το κατονομάσει. Ενώ δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στις διαδικασίες για τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου περιοριζόμενος στη δέσμευση ότι είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση τόσο του νέου διοικητή όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο υφυπουργός Υγείας απαντώντας στην κριτική αλλά και τις διαπιστώσεις της Λαρισαίας βουλευτή ότι το Νοσοκομείο καταρρέει εξαιτίας του διοικητικού προβλήματος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει διοικητικό κενό εξαίροντας τη διοίκηση του προέδρου της Ιατρικής Υπηρεσίας (σ.σ. του Απ. Κομνού) αλλά και την ανταπόκριση του Γενικού Νοσοκομείου στις απαιτήσεις της πανδημίας.
Παράλληλα διέψευσε τα όποια σενάρια για σκόπιμη υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου προκειμένου να μπει λουκέτο και ανέλαβε δεσμεύσεις για την υλοποίηση ενός σχεδίου αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος κάνοντας αναφορές στη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής αλλά και στο «πράσινο φως» της κυβέρνησης στην ένταξη της πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Νωρίτερα, η κα Λιακούλη καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην Κυβέρνηση γιατί ενώ έχει κλείσει ένας χρόνος από τις εκλογές «η ηγεσία του Υπουργείου ψάχνει ακόμη... μέλη διοικητικού συμβουλίου για το ΓΝΛ» με ολέθριες συνέπειες για τη λειτουργία του νοσοκομείου και προσφέρθηκε η ίδια και το κόμμα της να βοηθήσει στην εξεύρεση των κατάλληλων προσώπων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα!
«Δεν έχω έρθει εδώ σε αυτό το βήμα, ούτε για να αντιπολιτευτώ, ούτε για να παίξω κάποιον άλλο ρόλο, κ. υφυπουργέ. Έρχομαι εδώ εκπροσωπώντας το σύνολο σχεδόν των φορέων και των πολιτών της Λάρισας, οι οποίοι αγωνιούν και δεν θέλουν να βλέπουν αυτήν την κεντρική για τον αστικό ιστό της Λάρισας, πολύτιμη μονάδα υγείας, να απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο...», ξεκαθάρισε η βουλευτής Λάρισας στον υφυπουργό Υγείας, μετά τις απανωτές υπεκφυγές του τελευταίου, για τον ορισμό Δ.Σ. και διοικητή στο Γ.Ν. Λάρισας.
«Πολλές και σωστές διαπιστώσεις κάνετε κ. υφυπουργέ, αλλά ‘’για την ταμπακέρα’’ δε μας λέτε απολύτως τίποτα» του αντέτεινε η Ευαγγελία Λιακούλη, εμφανώς απογοητευμένη από την έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς της Κυβέρνησης για αυτό το ζωτικής σημασίας ζήτημα του ν. Λάρισας, ενώ κάλεσε τον υφυπουργό Υγείας να ασχοληθεί με το ΓΝΛ και τα προβλήματά του προειδοποιώντας «Θα θερίσετε ανέμους αν συνεχίσετε να σπέρνετε θύελλες!»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ...ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο μεταξύ εντατικά προετοιμάζεται η ΕΙΝΚΥΛ για την αυριανή σύσκεψη των φορέων της πόλης για την υποβάθμιση του νοσοκομείου εξαιτίας του διοικητικού προβλήματος στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ντίνος Γιαννακόπουλος, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για αύριο στη 1 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου αναμένεται να επικαιροποιηθεί και η απόφαση της πρόσφατης συνέλευσης της Ένωσης να προχωρήσει σε αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και τα προγραμματισμένα χειρουργεία εάν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου δεν υπάρξει απάντηση για τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ «Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που αφορούν στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες, ενώ κατά την περίοδο της συγχώνευσης από 9ετίας το Γ.Ν. Λάρισας υποβαθμιζόταν συνεχώς.
Την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα στοιχειώδη, όπως είναι ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου τη θεωρούμε ύποπτη. Εκκρεμούν ήδη τουλάχιστον 650 υποθέσεις προς υπογραφή και διεκπεραίωση, οι οποίες θα οδηγήσουν το Νοσοκομείο σύντομα σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση. Σοβαροί διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, όπως αναισθησιολογικό υλικό, ακτινολογικός εξοπλισμός, υπερηχοτομογράφοι και εξοπλισμός για ΜΕΘ-ΜΑΦ και ΤΕΠ εκπνέουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δεν διεκπεραιωθούν.
Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, νέα πτέρυγα, νέο οργανόγραμμα με νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι στον αέρα λόγω έλλειψης ΔΣ. Τμήματα όπως τα Παθολογικά, το Παιδοχειρουργικό, η Μονάδα Νεφρού, το Ορθοπεδικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, έχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επικρατέστερος ο Γρ. Βλαχάκης
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΓΝΛ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των ενδιαφερομένων για τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου εξέτασε συνολικά 31 υποψήφιους από τους οποίους προκρίθηκαν οι δέκα, οι φάκελοι των οποίων εξετάστηκαν εξονυχιστικά. Η Επιτροπή κατέληξε σε 4-5 ονόματα και τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν για συνέντευξη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην Αθήνα βρέθηκαν ο φυσικός από την Ελασσόνα και με εμπειρίες στην ακτινοδιαγνωστική δομών υγείας Γιάννης Κατσαγκόλης, ο Τριαντάφυλλος Τζούμης, πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος νοσηλευτικής μονάδας του ιδιωτικού τομέα και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Γρηγόρης Βλαχάκης.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερος για τη θέση του νέου διοικητή είναι ο τελευταίος εξαιτίας της εμπειρίας του σε διοικητικές θέσεις στον χώρο της υγείας καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων. Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιων διοικητών ένας ακόμα Λαρισαίος, ο βιολόγος Γιώργος Καραβάνας φέρεται να μετακινείται προς τη Λαμία για να αναλάβει θέση στη διοίκηση του Νοσοκομείου.                     

Δ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass