Πρόγραμμα στείρωσης γατιών αρχίζει τον Σεπτέμβριο

ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 21:49

Συμμέτοχος στην προσπάθεια για στείρωση των αδέσποτων ζώων που κάνει ο Δήμος Λαρισαίων θα είναι ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας καθώς θα παρέχει εθελοντική εργασία στη στείρωση των γατών. Η συνεργασία αυτήν θα ξεκινήσει από τα πρώτα

Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη και θα αφορά σε αριθμό 60-70 περιπτώσεων, κυρίως σε γάτες και αν χρειαστεί σε σκύλους. Οι στειρώσεις θα γίνονται στο Κυνοκομείο με τα αναλώσιμα να χορηγούνται από πλευράς του Δήμου.
Αυτό γνωστοποίησε χθες στην «Ε» η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη εξηγώντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων για τον έλεγχο και την καταγραφή των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή η οποία –όπως ανακοινώθηκε προ ημερών- θα γίνεται με τη βοήθεια ανάλογων μηχανημάτων scanner.
«Μαζί με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο και με τα φιλοζωικά σωματεία θα ξεκινήσουμε από τις κτηνοτροφικές μονάδες στα χωριά για να γίνει καταγραφή. Αρχίζουμε από εκεί με μια ενημέρωση για να περιορίσουμε τον αριθμό των ζώων αδέσποτων» εξηγεί η κ. Απρίλη που τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των ζώων που έμειναν χωρίς ιδιοκτήτες, υποθέτοντας ότι αυτό συνέβη λόγω οικονομικής στενότητας.
Ήδη, ο Δήμος Λαρισαίων ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης προσφάτως μέσω των έντυπων λογαριασμών της ΔΕΥΑΛ, από την οποία σύμφωνα με την κ. Απρίλη «υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση. Σ΄ αυτό το έντυπο αναφέρουμε τις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες αλλά και τη διαδικασία για κάποιον που θέλει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο».
Σύμφωνα με την ίδια, στη βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε το 2016 είναι καταγεγραμμένα αυτήν τη στιγμή 916 αδέσποτα. Για όλα αυτά υπάρχει μια διαδικασία περισυλλογής και επανένταξης.
Η διαδικασία για ένα αδέσποτο ζώο, εξηγεί η κ. Απρίλη, είναι η εξής. Εάν κάποιος πολίτης δει ένα αδέσποτο, μπορεί να καλέσει στο γραφείο των πολιτών ή να στείλει μήνυμα στην εφαρμογή novoville του Δήμου Λαρισαίων. Το αίτημα εν συνεχεία, πηγαίνει ηλεκτρονικά στο Κυνοκομείο. Από το Κυνοκομείο ένα άτομο φεύγει και πηγαίνει να περισυλλέξει το ζώο ή τα ζώα.
Στη συνέχεια αφού πάει το αδέσποτο στο Κυνοκομείο, εκεί κάνει μια σειρά ελέγχων. Το βασικότερο είναι πως ελέγχεται για το αν έχει επάνω του το τσιπ για να δούνε εάν είναι δεσποζόμενο ή αδέσποτο. Στη συνέχεια γίνεται εμβολιασμός, αποπαρασιτισμός και ακολουθεί στείρωση. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες και κρίνεται πως δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, τότε το ζώο οδηγείται στο σημείο που βρέθηκε.
Στην προ μηνός συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με δύο φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass