Ψηφιακή... κράτηση δημοτικών χώρων

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 21:02

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή και στις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου προς τους πολίτες

προχωρά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.) ανταποκρινόμενος στις βασικές ανάγκες των ημερών, θέτοντας σε εφαρμογή τη νέα πλατφόρμα κρατήσεων δημοτικών χώρων Open1|Booking, που ως στόχο έχει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συμμετοχή των αθλητών-πολιτών σε χώρους του Οργανισμού, τηρώντας παράλληλα τον επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία του Covid-19.
Με αυτή την εφαρμογή ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει κράτηση στον αθλητικό ή πολιτιστικό χώρο του οργανισμού, δηλώνοντας τα στοιχεία του και την ώρα που επιθυμεί τον χώρο. Με τη δήλωση των στοιχείων του, ο Οργανισμός θα γνωρίζει ποιοι πολίτες έχουν χρησιμοποιήσει τους χώρους του, και σε πιθανό θετικό κρούσμα κορονοϊού θα μπορέσει να γίνει η ιχνηλάτηση ευκολότερα, σε όσους έχουν επισκεφθεί τον χώρο, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και παρέχοντας ψηφιακή διευκόλυνση στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, η εφαρμογή στον Δήμο Φαρσάλων λειτουργεί για τους εξής χώρους: Αίθουσα εκδηλώσεων, Πολιτιστικό Κέντρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Πολιτιστικού Κέντρου, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα τένις, γήπεδα 5x5 (οδός Βόλου). Η πλατφόρμα διατίθεται μέσω cloud και συνδέει τους πολίτες, συλλόγους και σωματεία που θέλουν να κάνουν κράτηση για ατομική ή συλλογική χρήση ενός χώρου (αθλητικού, πολιτιστικού κ.λπ.) με τους δημοτικούς χώρους που υπάρχουν προς διάθεση, αλλά πρέπει να εναρμονιστούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρόληψης της εξάπλωσης του Covid. Το σύστημα είναι απλό στη χρήση, δεν χρειάζεται εκπαίδευση και λειτουργεί σε κινητές και σταθερές συσκευές για όλους τους χρήστες. Ο σύνδεσμος (link) κρατήσεων είναι ο εξής: booking.open1.eu /farsala
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. Χρήστος Μπασαγιάννης ανάφερε τα εξής: «Για πρώτη φορά ο Δήμος Φαρσάλων με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ. Π.Α. Δ.Φ.) εισάγει ένα καινούριο σύστημα δίνοντας τη δυνατότητα διαχείρισης συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων που κάνουν χρήση ενός χώρου καθώς και τη δυνατότητα ιχνηλάτησης ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid-19, που επισκέφθηκαν τον αντίστοιχο χώρο.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα για την πιο αποτελεσματική και χρηστή λειτουργία καθώς και την επιτήρηση των δημοτικών χώρων».
Στους όρους χρήσης αναφέρεται ότι, κάθε πολίτης επιτρέπεται να κάνει αίτηση ατομικής χρήσης του αθλητικού χώρου 1 φορά ανά ημέρα, η αίτηση αφορά στη χρήση του αθλητικού χώρου αυστηρά για το χρονικό περιθώριο που έχει γίνει η αίτηση και οι Πολίτες καλούνται ευγενικά να αποχωρούν από τον αθλητικό χώρο μετά τη λήξη του χρονικού ορίου. Προτείνεται να μην γίνεται χρήση του αθλητικού χώρου πάνω από 3 φορές ανά εβδομάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και σε περίπτωση που παρατηρηθούν καθημερινές κρατήσεις από τον ίδιο πολίτη άνω των τριών ανά εβδομάδα, ο Οργανισμός δύναται να ακυρώσει τις κρατήσεις αυτές χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση. Η ταυτοποίηση των πολιτών που έχουν κάνει αίτηση ατομικής χρήσης του αθλητικού χώρου θα γίνεται στην είσοδο του αθλητικού χώρου από εξουσιοδοτημένο ελεγκτή που θα ορίσει ο Οργανισμός. Οι πολίτες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την Ταυτότητά τους για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
Στην είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση από τον εξουσιοδοτημένο ελεγκτή με ειδικό εξοπλισμό. Η ένδειξη θερμομέτρησης και η παρουσία του πολίτη στον αθλητικό χώρο καταγράφονται και αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων, όπου κρατείται για 20 μέρες από την ημερομηνία που αφορά η κράτηση και στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά διαγράφονται αυτόματα.
Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται από τους Πολίτες στη φόρμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για την υποβολή αίτησης ατομικής χρήσης του αθλητικού χώρου, χρησιμοποιούνται μόνο για την ταυτοποίηση των πολιτών από εξουσιοδοτημένους ελεγκτές του αθλητικού χώρου και για επικοινωνία μαζί τους στο πλαίσιο ιχνηλάτησης κρουσμάτων COVID-19 και δεν επεξεργάζονται για κανέναν άλλον σκοπό εκτός από αυτόν για τον οποίον δηλώθηκαν, ενώ θα κρατούνται σε βάση δεδομένων το μέγιστο 20 μέρες από την ημέρα που αφορά η αίτηση και στη συνέχεια διαγράφονται αυτόματα.
Με την αποδοχή των όρων χρήσης ο κάθε αθλούμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι: 1) Δεν έχει νοσήσει από COVID-19 (νοσηλεία στο νοσοκομείο ή στο σπίτι). 2) Δεν είχε συμπτώματα πυρετού, βήχα, αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες/αρθραλγίες (πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις) τις τελευταίες 14 ημέρες. 3) Δεν έχει έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 τις προηγούμενες 14 ημέρες. 4) Έχει ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και για τους κινδύνους υγείας που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός (COVID-19). Εάν έχει νοσήσει από COVID-19 θα πρέπει να προσκομιστεί βεβαίωση άθλησης από καρδιολόγο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass