Φωτιά κοντά στην Π.Α.Π. Ελασσόνας «ξύπνησε» μνήμες

ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2020 21:12

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Αναστάτωση (...ευτυχώς προσωρινή) χθες το μεσημέρι στην Ελασσόνα, όταν ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική και δασική έκταση, στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ελασσόνας – Κοζάνης, δυτικά του στρατοπέδου της 364 Προκεχωρημένης Αποθήκης

Πυρομαχικών (Π.Α.Π.).
Η κινητοποίηση ήταν άμεση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τη σβήσει και να αποφύγει καθοριστικά την όποια επέκτασή της. Οι φλόγες κατέκαψαν μόλις 8 στρέμματα.
Παρών στον τόπο της φωτιάς και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με συνεργάτες του αλλά και ο διοικητής της στρατιωτικής μονάδας.
Για αρκετούς Ελασσονίτες, η χθεσινή φωτιά που τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και σβήστηκε γρήγορα χωρίς άλλα προβλήματα, «ξύπνησε» μνήμες από τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει τέτοια εποχή, στο στρατόπεδο της Π.Α.Π. πριν 7 χρόνια, στις 8 Ιουλίου του 2013, μια δύσκολη φωτιά που είχε σηματοδοτήσει την για πολλές ώρες εκκένωση της πόλης.
Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε για το χθεσινό συμβάν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας: «Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς. Ο Δήμος Ελασσόνας επιχείρησε υποστηρικτικά με 2 μηχανήματα έργου.
Ευχαριστώ θερμά τον διοικητή και τους πυροσβέστες για τη συνεργασία. Σε αυτή τη δύσκολη θερινή περίοδο, εφιστώ την προσοχή όλων στην πρόληψη και την άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση φωτιάς. Ενημερώνουμε την Πυροσβεστική, καλούμε το 199…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass