Αμπελάκια και Παραπόταμος τίμησαν τον Προφήτη Ηλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 15:10

Ολοκληρώθηκαν χθες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη, στην Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων, καθώς και στον Παραπόταμο του Δήμου Τεμπών.


Το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία έξω από το Αμπελάκια σε δάσος από βελανιδιές.
Ανήμερα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή των ευλαβών ενοριτών γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στο ομώνυμο εξωκκλήσι του, στην Κοινότητα Παραποτάμου.
Η θέση του Προφήτη Ηλία είναι ξεχωριστή μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης. Συχνή αναφορά του ονόματός του γίνεται αρκετές φορές στην Καινή Διαθήκη από τον Κύριο ή από άλλα ιερά πρόσωπα.
Ο Ηλίας ήταν ένας Ισραηλίτης προφήτης του Θεού, υιός του Σωβάκ, καταγόμενος από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ, τη Θέσβη, που βρίσκεται δυτικά του Ιορδάνη ποταμού, γι΄ αυτό και ονομάστηκε Θεσβίτης. Έζησε 816 χρόνια πριν την έλευση του Χριστού στη γη. Ήταν άνθρωπος με πλήρη εμπιστοσύνη στον Θεό, και άνθρωπος προσευχής, όπως αναφέρει και ο Ιάκωβος στην επιστολή του. Ήταν δραστήριος, θαρραλέος και είχε ένθερμο ζήλο για τον αληθινό Θεό.
Την παραμονή της γιορτής στα Αμπελάκια παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό μετ' αρτοκλασίας προεξάρχοντος του π. Πορφυρίου, συλλειτουργούντος μετά του π. Πέτρου και του εφημερίου της ενορίας του χωριού π. Βασιλείου.
Η Θεία λειτουργία και στη συνέχεια η αρτοκλασία τελέστηκε από τον π. Ιωάννη συνοδεία ψαλτάδων και παρουσία επισήμων και πολλών πιστών.
Εκτός του δημάρχου στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μητσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσεργάς, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αμπελακίων, Ελάτειας, Παραποτάμου και Τεμπών κύριοι Ιωάννης Ταζές, Ιωάννης Ζάρρας, Γιώργος Γουγουλιάς και Δημήτρης Στρούλιος, αντίστοιχα, οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Τσιλίκης και κ. Χρήστος Στάχταρης, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και πλήθος πιστών από τα πανηγυρίζοντα χωριά, αλλά και τις γύρω περιοχές.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass