Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κρύβουν» βοηθητικούς χώρους φοβούμενοι υψηλά δημοτικά τέλη

ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ -ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2020 15:05

Ημιτελή δήλωση αλλά και βοηθητικούς χώρους που δηλώνονται

ως μη ηλεκτροδοτούμενοι για να αποφύγουν τα δημοτικά τέλη, διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλελέρ σε πολλές δηλώσεις δημοτών, στις οποίες προβαίνουν για τη διόρθωση τετραγωνικών. Ο Δήμος Κιλελέρ καλεί τους δημότες του να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις, ενώ η δημοτική αρχή δεσμεύεται να εισηγηθεί μειωμένους συντελεστές για τα δημοτικά τέλη των βοηθητικών χώρων.
Συγκεκριμένα, από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ ανακοινώθηκε ότι «συνεχίζεται η δυνατότητα υποβολής αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων μέσω της ειδικής εφαρμογής της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/), στην οποία οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνει διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους ή να δηλώσουν ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ, χωρίς να επιβάλλονται αναδρομικές χρεώσεις. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31/8/2020 και σημειώνεται ότι μετά την πάροδο της εν λόγω ημερομηνίας παύουν να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ν. 4647/2019. Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί δημότες να δηλώνουν τους βοηθητικούς χώρους των οικιών (υπόγεια, αποθηκευτικούς χώρους, γκαράζ, πατάρια, σοφίτες κ.λπ.) ως μη ηλεκτροδοτούμενους και να τους εμφανίζουν σε ξεχωριστή γραμμή του Ε9 για να μην χρεώνονται με επιπλέον δημοτικά τέλη. Αυτή η δήλωση είναι πιθανόν να τους δημιουργήσει πρόβλημα σε μετέπειτα μεταβίβαση του ακινήτου.
Ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος και η Δημοτική Αρχή συμμεριζόμενοι την ανησυχία των δημοτών, αλλά και το εύλογο του προβληματισμού τους, είναι αποφασισμένοι να εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη ρύθμιση για μειωμένο συντελεστή όλων των βοηθητικών χώρων έναντι των κυρίων χώρων των οικιών.
Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει αναλογική και μειωμένη χρέωση των δημοτικών τελών, που αφορούν στους βοηθητικούς χώρους.

Όλοι οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ πρέπει να δηλώσουν τα αληθή τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους και να είναι σίγουροι ότι η βούληση της Δημοτικής Αρχής για τη μείωση της επιβάρυνσης των τελών που αντιστοιχούν στους βοηθητικούς χώρους είναι δεδομένη, η δε σχετική απόφαση θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων, προκειμένου να λειτουργήσει βοηθητικά προς τους ίδιους και βέβαια να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα με ανακριβείς δηλώσεις.
Επίσης, όπως επισημαίνει η Οικονομική Υπηρεσία, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα φαίνεται ότι δηλώθηκαν πολλά ακίνητα για τον Δήμο Κιλελέρ, τα οποία βρίσκονται σε προσωρινή αποθήκευση και δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή τους. Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής να γίνει εξακρίβωση αυτών των δηλώσεων, καλούνται οι δημότες να ελέγξουν τις ηλεκτρονικές τους δηλώσεις και να οριστικοποιήσουν την υποβολή τους εντός των προθεσμιών ολοκληρώνοντας έτσι τη δήλωση των ακινήτων τους.
Οι Δημότες του Δήμου Κιλελέρ σε περίπτωση αμφιβολίας ή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τη δήλωση των τετραγωνικών των ακινήτων μπορούν να επικοινωνούν και με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 2413-507.236 και 2413-507.220».

 

Σχετικά Άρθρα